5. oktober

Agenda

1. Orientering fra internasjonalt mottak, ved Marte. Ca 10 min. 

Utdeling av velkomstpakker i Knutepunktet. 

  • Marte: Foreslås avviklet, fordi pakkene ikke er standardiserte slik at alle studenter får det samme innholdet. Også tid- og ressurskrevende for KP. Studentene vil fortsatt hente brukernavn og passord og Getting Started-brosjyren i Knutepunktet. Blir også møtt på Oslo S fredag før studiestart. 
  • Kommentarer, JUS: Fint om vi da kan samle fellesinfo på nett i stedet - inkl. interaktiv PDF-versjon av Getting Started. Har ikke ressurser til å pakke/levere ut lokalt på fakultetet. 
  • Kommentarer, SV: Ønsker også å heller legge informasjon på nett, og å komme med innspill på innholdet i Getting Started. Særlig mpt. kontaktvelger. 
  • Marte: Skal jobbe med Getting Started nå i høst - sender på høring til fakultetene for innspill. 

Lenking mellom fakultetetssider og sentral mottaksside for internasjonale studenter: 

  • Hvordan få frem studiestartarrangementene til de internasjonale studentene på fakultetenes sider? Og hvordan koble dem på den sentrale siden? 
  • Kommentarer, JUS: Ønsker fokus på hva som er en god infoside for internasjonale studenter. Foreslår fokusgruppe for å finne bruksmønstre. 
  • Kommentarer, SV: Ønsker en workshop el.lign om dette, med webredaktører, slik at en kan finne ut hvordan best samle dette innholdet. Foreslår workshop på nyåret - slik at ny organisering er klar til høsten. 

2. Evaluering av Fadderordningen, ved Ellen og Anne. Ca 20 min. 

  • Kommentarer, SV: God evaluering, men som peker på grunnleggende uavklarte forhold ved dagens organisering av Fadderordningen. Nettverket har siden desentraliseringen etterspurt bedre avklaring av Fadderutvalget- og ordningens ansvarsområder, men dette er fortsatt ikke klart. Studiestartnettverket, men også AF, må ta en grundig gjennomgang her. Foreslår workshop med faddersjefnettverket og studiestartnettverket for å komme frem til felles forventninger om mandatet. Faddersjefene på SV har også meldt om uklare forventninger mellom fakultet og fadderutvalg. Må også spørre oss hvorfor det er viktig at studentene får en felles velkomst til UiO, når vi ser at det ikke er stor oppslutning om fellesarrangementene. Arr. slik som Studentslippet må forankres i fakultetsledelsen. 
  • JUS: Desentraliseringen byr på grunnleggende utfordringer for fakultet som JUS, som ikke var med på Fadderordningen da den var sentralt styrt. Flere pålegg og arbeidsoppgaver nå, som det ikke er mulig å bidra til med de ressursene og den organiseringen vi har lokalt. Kan ikke pålegge en frivillig faddersjef å bidra til fellesarrangementer. Viktig at denne diskusjonen også tas til nivået over dette nettverket - ressursspørsmålet må avgjøres ovenfra. 
  • TF: Lignende utfordringer som ved JUS. Har mye faglig opplegg i studiestarten, og derfor kan ikke en frivillig faddersjef bidra til fellesarrangementer som ikke vi er en del av. 
  • HF: Synes også rolleavklaringene mellom faddersjefnettverket og fadderutvalget er utydelige - delvis pga uryddige begreper. Trengs en begreps- og ansvarsopprydding. Har tradisjonelt vært et fakultet som har "behøvd" sentrale arrangementer, men i mindre grad de siste år. Kursholderkurs og opplæring i hvordan lede frivillige, derimot, er nyttig kompetanse for våre faddersjefer å få fra sentralt hold. 

3. Diskusjon: Fadderordning for masterstudenter. Ca 45 min. 

  • Kommentarer, HF: Har ikke behov for fadderordning for masterstudenter på HF. 2-års-studenter på master brukes allerede i større grad til inkludering av nye masterstudenter. Ønsker ikke å bli en del av et større system, siden studentene allerede inkluderes godt lokalt. 
  • TF: Ønsker heller ikke fadderordning på masternivå. Studentene blir ivaretatt med dagens ordning. 
  • SV: Ønsker ikke å sette i gang med dette nå, har fokus på fadderordningen for bachelorstudenter. Masterstudenter blir inkludert på program/instituttnivå, og blir ivaretatt, selv om det ikke er noe systematisert opplegg fra fakultetets side. En ordning for masterstudenter ville omfattet 416 nye studenter, hvorav 14 per i dag er internasjonale. 
  • JUS: Tar opp 124 nye masterstudenter til 7 programmer, hvorav 84 er internasjonale. Alle nye mastertudenter har en faglig introuke, og de internasjonale masterstudentene inkluderes i fadderordningen for bachelorstudenter. Ønsker heller en "ressurspott" man kan søke penger til tiltak fra, enn en fadderordning. 

4. Eventuelt. 

  • Anne: AF/SKS har tilsatt nytt fadderutvalg. Leder studerer ved MN, nestleder ved SV. Kommer på neste møte for å legge fram forslag til fadderuke-aktiviteter i januar. Fint om fakultetene også kan ta med sine forslag til opplegg.

 

 

 

Publisert 27. sep. 2016 14:29 - Sist endret 13. mai 2023 19:27