9. oktober

Møte i nettverk for studiestart, tirsdag 9. oktober. 

Referat

Referat studiestartnettverket 9.10.2018 

Tilstede: SV, MN, MED, UV, SKS.  

# 1 Nettverk for Kompetansedeling for studenters suksess i høyere utdanning

Arve Aleksandersen jobber i Seksjon for forvaltning av forskning og utdanning i Avdeling for fagstøtte, og sitter i det nasjonale nettverket "Kompetansedeling for studenters suksess i høyere utdanning" som er initiert av Harald Åge Sætre fra UiB. 

Arve presenterte kort nettverket og det han hadde vært involvert i siden han ble med i vinter/vår 2018. Se presentasjonen her.  

Innspill fra møtet:  

  • UV: Har deltatt på to seminarer, nyttig nettverk. Utveksler beste praksis, får til mye i at alle ønsker å dele og fortelle styrker og svakheter i arbeidet. Folk kom til nettverket for å bli lære av hverandre.  

  • Arve: Erstattet Helge-Sigurd Hansen. Antall seminarer har vært mange, ser ut til at de vil trappes noe ned. Kan være noe spesifikt knyttet til førsteåret i Tableau som nettverket bør kjenne til. Bør ha mer deltakelse av vitenskapelig antakelse.  

  • MN: viktig å spre kunnskap om studiestart og førsteåret på flere, vil derfor formilde info om nettverket ut i organisasjonen.  

  • Arve kan komme tilbake til nettverket med info om hvilke tall i Tableau som er interessante for studiestartsnettverket, muligens sammen med nettverk for studentrekruttering.  

# 2 Faddergoder - orientering og diskusjon

Internevalueringen av studiestart i SKS, samt tilbakemeldingene fra fakultetene på forrige nettverksmøte, viste at ordningen med faddergoder må revideres. 

SKS foreslår at det fom vår 2019 kun kjøpes inn t-skjorter fra UiO sentralt, og at fakultetene selv kjøper inn eventuelle goder de ønsker å tilby fadderne ut over dette (t.d. handlenett). 

SKS kan også være behjelpelig med å lage en avtale med SiO ang termokopper som heretter kan hentes på SiOs lager i Moltke Moes vei, og evt goder fra Akademika, som kan hentes i butikken i Kristian Ottosens hus.  

Bakgrunnen for SKS vurdering av dette, er budsjettmessige hensyn som følge av økt fokus på fellesarrangementene. I tillegg har vi observert at flere fakulteter pr i dag selv kjøper inn goder/ profilartikler ut over de som gis av UiO sentralt, og at det derfor ser ut til å være den mest hensiktsmessige løsningen.  

Innspill fra møtet:   

  • UV: Har lite ressurser til studiestart. Må høre med sin leder. Kan gå ut over helheten.  

  • MN: Vurderer hva vi må gjøre på fadderordning på MA, kanskje ikke rullet ut på hele fakultetet, men på noen studieprogrammer. Godene er en av flere måter å rekruttere på. UiO-handlenettet ble sett på som en eksklusiv greie som man ikke får tak i på andre måter. Programspesifikke bånd etc koster penger. Må diskutere saken med leder.  

  • SV: tok en gjennomgang av hva UiO skal levere til studiestart til faddergodene. Tror vi hadde spart penger på å kjøpe inn stort. SV ønsket i utgangspunktet ikke fellesarrangementer, og ser ikke hvorfor faddergoder skal nedprioriteres til fordel for arrangementer. 

  • SKS/Anne: T-skjorter videreføres, og dette er den viktigste effekten.  

  • Elisabeth: vi løfter saken til studieledernettverket sammen med evaluering av studiestart. 

# 3 Orienteringer fra SKS, ved Anne

Arbeid med evalueringsprosjekt 

  • Er godt i gang, har fokusgrupper med studenter fra alle fakultet minus TF. Skulle gjerne hatt med alle. Intervjuguide utarbeidet av arbeidsgruppe hvor MN, HF og UV også sitter. Skal legge frem resultater på møtet i november, samt gjøre materialet tilgjengelig for dere når det er ferdig oppsummert. Handler i stor grad om evaluering av fellesarrangementene, og tenker vi gjennom dette får noen svar på veien videre med dem.  

Planlegging av studiestart vår 2019 

  • Det foreligger et plan for alle arrangementer som ble lagt frem for nettverket i vinter. Datoer og tider ligger fast, men det kan bli noen mindre endringer på programmet. Men grovt sett vil det bli slik som dette. SKS går i gang med å jobbe med opplegget nå og satser på å publisere på nett ca 01.11.  

Tilsetting av faddersjefsekretær sentralt 

  • SKS har nå lyst ut stilling som faddersjefsekretær. Kutter som en forsøksordning ned til en person fordi vi mener arbeidsoppgavene kan løses av en person. Har også kuttet noe i oppgaver, knyttet til praktisk arrangementsplanlegging- og gjennomføring, da dette uansett utføres av studiestartkoordinator. Fokus på stillingen slik den er nå er å bygge et godt faddersjefnettverk og å være «ansikt utad» for faddere ved UiO. Midler man sparer inn vil bli brukt til å ansette studentmedarbeidere under studiestart (arrangementsstøtte).  

Filmer fra LINK 

  • Film nr 2 i mini-serien kommer ut ca onsdag 17.10. og vil ligge på uio.no/studiestart. Vi prøver å drive trafikk inn fra Facebook og Youtube, samt infoskjermer. Kan også bli aktuelt å legge beskjed på alle programsider som sist. Fakultetene kan også gjerne spre til andre som det kan være relevant at poster den. 

  • Film tre handler om å ta eksamen og kommer i begynnelsen av november.  

# 4 Studentstøttedag under studiestart? Ved Ingrid, MN

  • MN: I tillegg til Foreningsdag, har OsloMet en Studentstøttedag der de viser frem veiledningstilbudene og annet som finnes til studenter i regi av institusjonen selv og SiO. Har ikke vært der selv, men tror det dreier seg om stands a la Foreningsdagen. Ifbm SHoT - noe konkret man kunne gjort for å få frem veiledningstilbudene enda bedre – vise hva slags tilbud man har til studenter som har bøyger? Vet ikke om det ville passet best om høsten eller i januar. Lurer på hva dere andre tenker om en slik dag?   

Innspill fra møtet:  

  • UV: Vi har snakket om å arrangere noe lignende hos oss allerede. Uformelle stands hvor man kan snakke med veilederne, for å synliggjøre veiledningstilbudet. Vi synesogså det er vanskelig å navigere på SiO sine sider (finne tilbudene) så vi kommer til å spille inn til dem at de bør jobbe med den grafiske merkingen sin, for å gjøre det enklere å finne fram.  

  • MED: Vi gjør noe lignende ved at vi inviterer Studentombudet og SiO Helse (både lege og rådgivningstjenesten) til å komme og snakke med studentene ila studiestart. Det fungerer veldig bra.  

  • SKS/ Anne: jeg tenker det er mange aktører vi kunne involvert i dette. Vet at SiO helse ønsker å utvikle flere lavterskeltilbud for alle studenter og tenker det absolutt hadde vært relevant å synliggjøre disse på en slik dag. I tillegg er Akademisk Skrivesenter, UB og LINK aktuelle. Ser for meg en dag på GSH med workshops, kurs, debatter og foredrag, samt stands/torg!  

  • MN: Tenker det er viktig at hvis dette skal være en dag, s må det være en samling av alt. Slik at studentene får oversikten, ser utvalget av tilbud. Inkl SiO.  

  • UV: En idé vi har hentet fra NHH er en foreldrekveld. I SHoT kom det frem at press fra foreldre er en sterk faktor fra studenter. Tenker et opplegg der en fagperson 8f.eks psykolog eller rådgiver) informerer foreldre litt om hvordan det er å være student.  

  • SV: En slik tanke er veldig fremmed for oss. Tror heller ikke en slik dag, med oversikt over hele tilbudet, er noe vi kommer til å jobbe videre med. Lurer også på om ikke noe av dette kunne vært løst med mer informasjon, eler bedre formidling av informasjonen om de ulike tilbudene?  

# 5  Eventuelt

MN/ Ingrid: det ble under studiestart (uke 33) innført nye åpningsrutiner på bygg. Fra kl 15 ble det ved mange dører nødvendig med kort med kode, og fra 23.00 var det helt stengt. Usikker på om dette vil skape utfordringer for praktisk tilrettelegging av arrangementer/studiestart fremover, så vil bare hør om noen andre fakultet opplevde noen problemer knyttet til dette?  

Innspill:

Ingen fakultet hadde noe å melde ift. åpningstider på bygg. 

 

 

Publisert 25. sep. 2018 11:21 - Sist endret 22. juni 2023 19:44