English version of this page

Avslutning for studentene med sommerstipend fra UiO:Livsitenskap

I år har femti studenter fått praktisk erfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap. Avslutningen for årets sommerstudenter ble markert med presentasjoner, utstilling og prisutdeling.

Bildet kan inneholde: smil, jeans, organ, rød, prisutdeling.
Prisvinnerne for beste akademiske plakat, Nasimeh Naseri og Anastasiia Brativnyk (Sander Vassanyi var ikke til stede) sammen med direktør for UiO:Livsvitenskap, Carl Henrik Gørbitz og vinnerne av beste populærvitenskapelige plakat Pia Merete Eriksen og Tengel Hvidsten. Foto: Torunn Vistnes Espe, UiO:Livsvitenskap.

Tiltaket med sommerprosjekt skal gi bachelor- og masterstudenter praktisk erfaring med reell forskning som tar for seg en samfunnsutfordring innen helse eller miljø. Tilbudet er veldig populært og blir fulltegnet få timer etter at søknadsskjema legges ut. Tiltaket ble opprettet i 2018, dette er femte året UiO:Livsvitenskap tilbyr sommerstipend til studenter.

Plakatutstilling, presentasjoner og prisutdeling

På programmet var det plakatutstilling som oppsummerte studentenes forskningsprosjekter, inspirasjonsforedrag av tidligere sommerstudent, nå stipendiat på Institutt for oral biologi, Inga Solgård Juvkam, mens Jan Magnus Aronsen, førsteamanuensis ved Instiutt for medisinske basalfag, presenterte det nye honours-sertifikatet i Livsvitenskap som skal lanseres i 2023. 

I tillegg holdt seks av studentene korte innlegg om prosjektene sine, mens direktør for UiO:Livsvitenskap, Carl Henrik Gørbitz, fortalte om tiltaket med sommerprosjekt.

Arrangementet ble avsluttet med kåring og prisutdeling for beste plakat i to kategorier. Prisen for beste populærvitenskapelige plakat var laget av Pia Merete Eriksen og Tengel Hvidsten som hadde sitt prosjekt på Naturhistorisk museum. En jury bestående av UiO:Livsvitenskaps egne stipendiater og postdoktorer vurderte plakatene ut fra akademisk kvalitet. Plakaten som ble kåret til beste akademiske plakat var laget av Lisa Nasimeh Naseri og Anastasiia Brativnyk, som delte prisen med Sander Vassanyi.

Ny utlysning kommer rundt årskiftet

Tiltaket med sommerprosjekt er planlagt videreført også i 2023. Informasjon om neste utlysning blir lagt ut i slutten av desember eller begynnelsen av januar. Les mer om søknadsprosessen i 2022


Om tiltaket med sommerprosjekt for livsvitenskapsstudenter

En av oppgavene til UiO:Livsvitenskap er å rekruttere, utdanne og utvikle talenter. Tiltaket med sommerprosjekt for studenter inngår i dette arbeidet.

Sommerprosjektene skal gi studentene praktisk erfaring med reell forskning som tar for seg en samfunnsutfordring innen helse eller miljø. Det er også ønskelig at prosjektene gir studentene innsikt i tverrfaglig forskning.


Les også:

  • Bildet kan inneholde: smil, nakke, erme, flash fotografering, gatemote.

    Biologistudenten Nathalie Frosthammer hadde sitt prosjekt i sommer på Kulturhistorisk museum.

  • I juni 2021 hadde psykologistudenten Bildet kan inneholde: smil, erme, lykkelig, vindu, gatemote.Maia Bangsund praksis på prosjektet BABYLEARN som forsker på rollen til spedbarnsrettet tale i tidlig språkutvikling.
  • Sommeren 2020 intervjuet UiO:LivsvitenskapBildet kan inneholde: gul, begivenhet. tannlegestudenten Nuria Pereira Banzon som hadde sitt sommerprosjekt på Ahus hvor hun eksperiementerte på mikroskopiske rundorm med mål om å finne en behandling på Alheimers sykdom. 
  • Bildet kan inneholde: Jobb.Våren 2019 besøkte UiO:Livsvitenskap psykologistudent Emma Eriksson ved Smerteklinikken ved Avdeling for smertebehandling, Oslo universitetssykehus, Ullevål. Hun fikk teste en ny, innovativ behandling på norske pasienter som har langvarig utbredt smerte.
  • I 2018 besøkte vi biologistudent Marius F. Maurstad ved Naturhistorisk museum. Han studerte biller på molekylnivå for å forstå hvordan klimaendringer påvirker utbredelse og evolusjon, og i verste fall utryddelse, av arter.
Publisert 14. okt. 2022 14:47 - Sist endret 12. nov. 2023 23:23