Kvinnedagen feires i Domus Bibliotheca!

Start dagen hos oss med en faglig frokost om kvinners rett til abort, assistert befruktning og andre temaer innen kvinnehelse. Fortsett ettermiddagen med en samtale om kjønn og mangfold innen kunstig intelligens

Grafikk med kvinneskikkelser uten ansikt tett i tett

Illustrasjon: Colourbox

Frokostarrangement

På kvinnedagen 2023 setter Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og Universitetet i Oslo søkelyset på reproduktive rettigheter. Vi utforsker temaet gjennom forskjellige aspekter: selvbestemt abort og abortnemder, endometriose og reproduktiv helse, og assistert befruktning. Hovedfokus blir på Norge og Norden.

I hvilke sammenhenger er den reproduktive kroppen gjenstand for engasjement, forskning og offentlig debatt, og når blir den glemt eller oversett?

Les mer om arrangementet "Reproduktive rettigheter – hindre og muligheter" 8. mars kl 08:45" og meld deg på (uio.no)

Hvordan øke kvinners synlighet innen AI?

NORA – Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium – har som mål å styrke posisjonen til marginaliserte grupper og inspirere til en mer inkluderende agenda innen AI.

8. mars inviterer de til et ettermiddagsarrangement i Domus Bibliotheca der de setter søkelyset på kjønn og mangfold innen kunstig intelligens/AI. Her møtes representanter fra industri og forskning for å ta opp kjønnsforskjellene i AI i Norge og verden i dag. De vil diskutere initiativer for å sikre inkludering og mangfold innen feltet i fremtiden.

Arrangementet vil foregå på engelsk. 

Les mer om arrangementet "Women in AI 2023" 8. mars kl 14:00" og meld deg på (uio.no)

Praktisk informasjon

Hvis du trenger heis eller annen tilrettelegging ved besøk, kontakt oss på db-sentrum@admin.uio.no.

Om Domus Bibliotheca

Domus Bibliotheca er Universitetet i Oslos dialog- og formidlingsarena. Her kan du delta i debatter og samtaler og høre på foredrag. Domus Bibliotheca er den venstre fløybygningen på Universitetsplassen i Oslo sentrum.

Nysgjerrig på hva som skjer hos oss? Følg Universitetsplassen - UiO på Facebook for spennende oppdateringer.

Publisert 2. mars 2023 11:37 - Sist endret 24. des. 2023 05:31