Møte nr. 2/2019: Forum for forskningsdekaner

DAGSORDEN FOR FORUM FOR FORSKNINGSDEKANER 29. JANUAR 2019

 

FFD:EU-forum

EU-SAK 1/19. Veien frem til suksess i ERC v/ Linda Bergersen, OD (30 min)

Bakgrunn: Bergersen innleder til diskusjon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SAK 1/19. Nytt fra forskningsdekanene (20 min)

Bakgrunn: Runde rundt bordet om nytt fra forskningsfeltet ved enhetene.

 

Diskusjonssaker:

SAK 2/19. Prosess for retningslinjer for veiledningsrelasjoner ved UiO v/ Per Morten Sandset (15 min)

Bakgrunn: Forumet har tidligere behandlet utkast til nye etiske retningslinjer for veiledere.  Arbeidet ble satt på vent til ressursgruppa for forebygging av trakassering ved UiO hadde ferdigstilt sitt arbeid. Ressursgruppas arbeid skal behandles av universitetsstyret 5. februar.

LOS har utarbeidet et forslag til videre prosess for oppdatering av de etiske retningslinjene for veiledere. FFD bes ta stilling til forslaget. Notat vedlagt.

 

SAK 3/19. Oppfølging av fellesseminaret v/ Åse Gornitzka (20 min)

Bakgrunn: Utdanningskomiteen og FFD avholdt fellesseminar «På vei mot Strategi 2013» den 22. januar med hovedtemaene «Kunnskap i bruk» og «Kobling forskning og utdanning». Hva tar vi med oss videre i arbeidet i FFD?

 

Pause 10 min

 

Orienteringssaker:

SAK 4/19. Nytt om Horizon Europe v/ Åse Gornitzka (15 min)

Bakgrunn: Gornitzka orienterer om Horizon Europe etter Vice President meeting i The GUILD tidligere i januar.

 

SAK 5/19. Innovasjon i livsvitenskapsbygget v/ Per Morten Sandset (25 min)

Bakgrunn: 14. november 2018 ble det arrangert Innspillskonferanse ift.l det nye Livsvitenskapsbygget ved UiO. Bygget skal bidra til økt verdiskaping og internasjonal konkurransekraft innen livsvitenskap. For å realisere visjonen ville UiO høre hvilke forventninger eksterne aktører har til bygget.  Sandset orienterer om status på rapport.

 

SAK 6/19. Utvidelse av Helseforsk v/ Lars Oftedal, USIT/Johannes Falk Paulsen, EL (15 min)

Bakgrunn: Helseforsk ble utviklet i 2016/2017 som et verktøy for å gjøre det enklere å oppfylle helseforskningslovens krav om å ha løpende oversikt over helseforskningsprosjekter. Fra og med mars 2018 har det vært obligatorisk for alle prosjektledere ved UiO å registrere nye helseforskningsprosjekter i Helseforsk. Det er hittil registrert 1057 prosjekter. I arbeidet med implementasjon av forskningsetikkloven ble det tydeliggjort at en oversikt over alle forskningsprosjekter ved UiO ville være nødvendig for å etterleve lovverket. I den forbindelse ble det sendt en formell henvendelse fra forskningsdekanene fra de fem HumSam-fakultetene om et ønske om tilpasning av Helseforsk til alle typer prosjekter samt utrulling for samtlige fakulteter. Behovet om en helhetlig oversikt for hele UiO har også kommet frem som en viktig og etterspurt utvidelse av den eksisterende oversikten fra det sentrale GDPR-prosjektet på UiO. Det vil bli gitt en status for arbeidet i møtet. Prosjektbeskrivelse vedlagt.

 

Eventuelt:

SAK 7/19.

 

Aktuelle orienteringer:

                              

Kommende møtedatoer avsatt våren 2019

Mandag          18. mars

Mandag          8. april

Mandag          6. mai

Mandag          3. juni

                             

Publisert 6. des. 2018 13:59 - Sist endret 2. aug. 2023 09:36