Møte 1/2017 – Utdanningskomiteen

1. Godkjenning av innkalling og referat fra forrige møte

2. Presentasjon av nye og gamle medlemmer av Utdanningskomitéen

3. Invitasjon til Utdanningslederprogrammet

Seniorrådgiver i AF, Anne Marthe Nilsen Gibbons, informerer om oppstarten av ny runde med Utdanningslederprogrammet.

4. Prosjektet "Flere studenter på utveksling"

Universitetsstyret påpekte i juni 2016 at for få av UiOs studenter reiser på utveksling til utlandet. Fase 1 av prosjektet "Flere studenter på utveksling" skal sørge for at US får kunnskapsgrunnlag og en god forståelse for å kunne gi retning på videre arbeid med å øke antallet studenter som reiser på utveksling. Universitetsdirektøren har oppnevnt en prosjektgruppe, hvor avdelingsdirektør Hanna Ekeli er prosjekteier og seniorrådgiver Guri Vestad er prosjektleder. Prosjektgruppen peker på noen hovedfelt, strategi, organisering, struktur & godkjenning, promotering & informasjon og økonomi, hvor en systematisk gjennomgang kan bidra til å fjerne hindringer. En eventuell fase 2 vil, etter forslag fra US, trolig foreslå tiltak som kan iverksettes innenfor et gitt tidsrom.

Innledning ved seniorrådgiver i SFUI Guri Vestad.

Vedlegg:

5. Status ifm opprettelse av et nytt senter for læring og utdanning

Innledning ved prorektor Ragnhild Hennum og leder av det nyopprettede senteret/enheten Berit Karseth.

6. Studiebarometeret 2016

En kort presentasjon av status, foreløpige tall og analyser på UiO-nivå ved rådgiver Kirsti Margrethe Mortensen og seniorrådgiver Helge Sigurd Hansen, AF.

7. Kartlegging av praksisplasser

Høsten 2016 har universitetsledelsen tatt initiativ til en økt satsing på praksisplasser og andre former for kvalifiserende kontakt med arbeidslivet under studiene. Dette ble diskutert på møtet med NHO og LO 31. august, og det var et felles ønske om videre oppfølging.

UiOs årsplaner har i flere år hatt tiltak om styrket samarbeid med arbeids- og næringslivet. I 2017 er det prioritert å styrke utdanningenes arbeidslivsrelevans gjennom mer bruk av nyskapende og studentaktive lærings- og vurderingsformer.

Det siste året har det vært gjennomført flere kartlegginger knyttet til UiOs samarbeid med næringslivet. Formålet med disse har vært å legge grunnlag for utvikling og økning av samarbeidet med næringslivet. Når det gjelder utdanningsvirksomheten, vil en oversikt måtte favne hele arbeidslivet, også samarbeid med offentlig sektor og andre.

Som grunnlag for diskusjon, har fakultetene blitt spurt om status for hvert studieprogram. I møtet tas det sikte på å diskutere oppfølging av kartleggingen og det videre arbeidet for styrking av utdanningenes arbeidslivsrelevans.

Vedlegg:

8. Eventuelt

Publisert 12. sep. 2016 10:49 - Sist endret 10. jan. 2017 10:29