Amadeus

Amadeus består av fem førsteårsstudenter ved Informatikk: design, bruk, interaksjon. I dette prosjektet har vi siktet oss inn mot teaterskuespillere i Oslo, som har blitt hardt rammet av restriksjonene iverksatt av regjeringen, som følge av Covid-19 pandemien. Formålet er å lage noe som kan hjelpe mot følelse av isolasjon eller ensomhet. 

Bildet kan inneholde: laptop, bord, datamaskin, stol, personlig datamaskin.

Fra venstre: Fredrik, Eirik, Johan, Elias og Peder

Målgruppe:

Målgruppen vi har valgt å jobbe med for prosjektet vårt er "teaterskuespillere i Oslo". Vi bestemte oss for denne målgruppen siden de har blitt hardt rammet av restriksjonene iverksatt av regjeringen, som følge av Covid-19 pandemien. De har blant annet ikke lenger mulighet til å fysisk fremføre foran et større publikum eller øve sammen i større grupper, dette tenker vi har ført til økt isolasjon og dermed skapt nye behov i hverdagen deres.

 

Datainnsamling:

Som metode for datainnsamling, så har vi valgt å bruke intervju i første omgang. Den originale planen var å bruke to brukere i målgruppen, en til pilotintervju og en som er mer tilgjengelig som kan bidra mer til brukermedvirkning. Det er denne brukeren som vi skulle designe med, for og av. Etter veiledning fra faglærer og det faktum at begge brukerne var mer enn villig til å bidra til projektet, endret vi planen slik at vi tok utgangspunkt i begge brukerene. 

Dataen vi fikk fra intervjuet brukte vi til å definere behovene til brukerne. De hadde begge litt forskjellige behov, derfor tok vi utgangspunkt i det som var felles og jobbet videre med det. 

Etter dette hadde vi en idemyldrings runde sammen i gruppen uten brukerne, her laget vi skisser og snakket om ideer som kunne passe for brukerne våre. Disse skissene ble så evaluert av brukerne individuelt. 

Deretter gjennomførte vi en workshop med brukerne individuelt der vi fikk deres feedback på hva de ville ha og hvilke tanker de hadde. Bildet du ser under er av prototypene som ble laget sammen av brukerne. Her jobbet begge brukerne sammen med oss for å komme med innspill og tanker rundt utseende. 

 

Prototyping:

 

Bildet kan inneholde: produkt, dingser, rektangel, erme, kommunikasjonsenhet.

Bildet over er en prototype som ble utformet før vår presentasjon av prototyping i prosjektet. Etter litt tilbakemeldinger fra både foreleser, gruppelærer og brukerne som er med i utviklingen av artefaktet, så ble det gjort noen små endringer i utformingen og det tekniske som skal brukes i artefaktet. Dette førte til prototypen som er avbildet under. 

Bildet kan inneholde: utgangsenhet, laptop, dingser, rektangel, datamaskin.

 

Vi fikk redusert størrelsen på artefaktet, slik at alt passet i en boks. Slutt produktet ble hetende F.O.K.U.S (For Ordentlig Konsentrasjon Under Skuespill). FOKUS bruker en timer på en LCD skjerm 3 lysdioder og potensiometer en lyssensor og processing i den endelige løsningen. 

FOKUS bruker processing for å gi reaksjoner til brukeren om han/hun klarer å la telefonen ligge i boksen til den bestemte tiden har gått ned. Dette artefaktet hjelper brukeren å legge fra seg telefonen slik at han/hun kan konsentrere seg bedre om arbeidsoppgavene sine. For skuespillere er dette ekstra viktig fordi deres hverdag er veldig avhenging av menneskelige møter. Når brukerne våre ble nøtt til å gjøre alle sine arbeidsoppgaver forsvant mye av motivasjonen. Dette artefaktet bidrar brukeren til å kunne strukturere hverdagen sin bedre, samt redusere ensomhets følelsen ved å la brukeren ta en pause fra sosiale medier. 

Artefaktets hovedmål er å fungere som et hjelpemiddel for brukeren slik at han/hun kan gjennomføre manuslesninger og andre oppgaver uten forstyrrelser. 

Sluttprodukt:

Artefaktet når det var ferdigstilt så slik ut.

Bildet kan inneholde: rektangel, tre, font, fraktboks, emballasje og merking.

Bilde av kretsen i tinkercad.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, teknologi, diagram.

 

Gruppemedlemmer:

  • Peder Frivold Skotte
  • Fredrik Kin Shing Ma
  • Elias Goldmann Brandtzæg
  • Eirik Johan Langholm
  • Johan Nikolaus Berg 
Av : Fredrik, Eirik, Johan, Elias og Peder
Publisert 15. mars 2021 09:19 - Sist endret 28. sep. 2021 19:06