Flip Five

Velkommen til Flip Five! Vi er en gruppe individer som jobber mot et felles mål: å styrke samholdet til de som bor i kollektiv, samt senke terskelen for å ta initiativ til å gjøre aktiviteter sammen. Vi forstår de forskjellige utfordringene som oppstår når man deler boareal med andre, og vi tror på at teknologi og felleskap kan tilby smarte løsninger som kan bidra til et bedre samhold.

Bildet kan inneholde: font, linje, materiell egenskap, rom, begivenhet.

 

Beskrivelse av målgruppe

Målgruppen vår er unge voksne over 18 som bor i kollektiv med personer de ikke kjenner. Vi har valgt denne målgruppen fordi den er lett tilgjengelig og vi synes det kan være interessant å utforske hvilke problemer, behover og ønsker denne gruppen står ovenfor.  

 

Datainnsamlingsmetoder

Vi har valgt å bruke ulike metoder for datainnsamling i prosjektet vårt. Vi har brukt ulike tilnærminger til intervjuer, som semi-strukturert og ustrukturert. Dessuten har vi gjennført to ulike workshops, og til slutt har vi også hatt en fokusgruppe. 
 

Konsept

Konseptet for vårt prosjekt er "samhold", og visjonen vår er "å redusere terskelen for å ta initiativ til det sosiale, og dermed styrke samholdet gjennom kreative og økonomiske løsninger". Problemet vi fant var at brukerne hadde behov for å være mer sosiale med sine samboere, men at dette ikke skulle gå utover dere private økonomi.

 

 

Prototyper

Etter grundige intervjuer, omfattende testing og produktive workshops har vi utviklet flere prototyper, inkludert både skissebaserte storyboard-prototyper og fysiske prototyper.

 

Prototype 1: Storyboard
Vi har laget en lavoppløselig prototype for å danne oss et bilde av brukskonteksten og situasjonen. Storyboardet konkretiserer konseptet vårt, samhold, ved å illustrere hvordan de har det innad i kollektivet før og etter de har tatt i bruk artefaktet.

Storyboard

 

Prototype 2: Radio
Denne prototypen er en fysisk modell laget av papp, utviklet for å utforske form- og utseendemessige aspekter. Prototypen inkluderer en kalkulator for å legge til beløp på saldoen. Den har en åpning for innsetting av penger og en lysindikator som viser progresjon. I tillegg er den utstyrt med en høyttaler som informerer brukerne om saldoens beløp. Det er viktig å merke seg at denne prototypen kun er ment for å illustrere tiltenkt funksjonalitet og har ingen reell funksjonalitet.

Fysisk prototype

Endelig prototype - SammenSnurr
Vårt endelige produkt er SammenSnurr med formål om å bidra til bedre samhold ved å foreslå aktiviteter til et kollektiv. Artefaktet har form-konseptet "lykkehjul" der hjulet inneholder aktivitetsforslag i ulike prisklasser. Disse er illustrert gjennom fargekoder på hjulet. Grønn er laveste prisnivå, og rød er høyeste. Fargene samsvarer med LED-stripen som er plassert vetikalt under hjulet. Artefakten samler inn pantepenger som kollektivet legger inn. Ved bruk av komponentene potensiometer og knappene for "legg til" og "ta ut" samles til en saldo som illustreres gjennom LED-stripen. Grønt lyser hvis summen er 50-200kr, gult lyser for 200-400kr og høyere saldo lyser rødt. Artefakten bidrar til samhold ved at kollektivet utfører de foreslåtte aktivitetene sammen, og dermed blir bedre kjent.

Sluttprodukt

 

Lenke til video
Lenke til koden i github

Lenke til presentasjoner

Prosjektidé

Prototype

 

 

 

 

Publisert 11. mars 2024 12:19 - Sist endret 28. mai 2024 15:22