Remote Desktop med tofaktorautentisering

For å bruke Remote Desktop på UiO, må du bruke Microsoft Authenticator-appen til å bekrefte pålogging for tofaktorautentisering.

Det kreves tofaktorautentisering på de fleste IT-tjenester ved UiO, også for Remote Desktop (RDP). Remote Desktop-pålogging kan kun brukes sammen med Microsoft Authenticator-appen.

Bruker du allerede Microsoft Authenticator til tofaktorautentisering på UiO, trenger du ikke gjøre noe nytt eller installere noe. Bare logg på RDP, og bekreft påloggingen i Microsoft Authenticator.

Bruker du ikke allerede Microsoft Authenticator?

Du kan ikke bruke Google Authenticator, SMS eller kodebrikke til tofaktorautentisering for Remote Desktop. For å fortsatt kunne bruke Remote Desktop med kontormaskin eller Windows-servere, må du installere Microsoft Authenticator og klargjøre denne for bruk. Se veiledning for hvordan du klargjør for bruk av Microsoft Authenticator når du allerede bruker Google Authenticator eller SMS til tofaktorautentisering.

Tofaktorautentisering for Remote Desktop med Microsoft Authenticator steg-for-steg

1. Start Remote Desktop Connection på din datamaskin. Som oftest gjør du dette ved å dobbeltklikke på en snarvei på skrivebordet.
  2. Skriv inn hvilken datamaskin eller server du vil koble deg til.
  3. Etter at du har skrevet inn ditt brukernavn og passord, vil påloggingen henge på Initiating remote connection... og du mottar et varsel fra Microsoft Authenticator på din mobiltelefon.

Skjermbilde av oppkobling av Remote Desktop Connection
  4. Bekreft påloggingen i Microsoft Authenticator og oppkoblingen fortsetter.
    Merk! Du får ikke noe varsel i Remote Desktop på datamaskinen din om at du må bruke tofaktorautentisering.
Publisert 5. okt. 2022 12:26 - Sist endret 10. okt. 2022 13:34