UiO-Dropbox er for forskere og ansatte med særskilte behov

UiO-Dropbox er en tjeneste enhetene betaler for selv. På UiO vil tjenesten primært bli tilbudt forskere med særskilte behov for tilgjengelig lagring og deling av data. Andre ansatte, som i sitt arbeid samhandler og kommuniserer utenfor UiO, kan også få godkjent tildeling av en UiO-Dropbox-konto.

UiO-ansatte skal ikke bruke sin private Dropbox i jobbsammenheng fordi dette bryter med IT-reglementet og i mange tilfeller også norsk personvernlovgivning.

UiOs avtale med Dropbox tilbyr 1 TB lagringskapasitet hvor lagringen vil være i EU, bortsett fra metadataene som blir lagret i USA. Versjonsloggen over filene dine blir lagret i 120 dager.

Hvordan går jeg frem?

Gå til denne siden for å komme i gang med din UiO-Dropbox-konto.

Jeg bruker Dropbox allerede – hva skjer videre?

Jeg har Dropbox Plus

Har du en Dropbox Plus-konto du bruker i jobben kan den gjøres om til UiO-Dropbox. Ønsker du det, oppgir du det i registreringsskjemaet, og legger ved kvittering eller bekreftelse på kontoen. Du må også vise til godkjennelse fra nærmeste leder eller budsjettdisponeringsmyndighet (BDM).

Jeg har en annen Dropbox knyttet til UiO-e-postadressen min

Har du allerede en Dropbox som er tilknyttet din UiO-adresse, og ønsker deg UiO-Dropbox? Kontakt din nærmeste leder eller person med budsjettdisponeringsmyndighet (BDM) og få avklart om du kan få UiO-Dropbox som betales av UiO. Hvis du får godkjent UiO-Dropbox, sender du inn registreringsskjemaet og får invitasjon til å opprette kontoen.

Hva vil du gjøre med dine eksisterende filer i Dropbox?

Når du bekrefter invitasjonen til å bli med i UiO-Dropbox, kan du velge å overføre alle filer til UiO-Dropbox (dersom du allerede har en Dropbox-konto registrert på din UiO-epostadresse), eller å overføre alt til en Privat-konto og starte med en tom UiO-Dropbox-konto. Det er enkelt å ha to Dropbox'er side om side. De får forskjellige navn, Dropbox (UiO) og Dropbox (Personal). Du kan overføre filer mellom dem.

Jeg bruker Dropbox mest privat – hva da?

UiO ønsker ikke at brukere skal registrere kontoer til privat bruk med UiO-e-postadressen sin. Om du har en Dropbox du bruker privat, anbefaler UiO at den registreres med en privat e-postadresse. Du kan gå inn på kontoen og under innstillingene endre e-postadressen hvis du har brukt din UiO-e-post der.

Publisert 22. mai 2018 11:17 - Sist endret 1. okt. 2021 13:28