Kom i gang med Autotekst

1. Logg inn på https://autotekst.uio.no.
  2. Dra og slipp filene du ønsker å transkribere til opplastingsvinduet, eller klikk for å velge filen fra din. Følgende formater støttes: MP3, FLAC, WAV, M4A, MP4, MOV, WEBM. Maks filstørrelse er 4 gigabyte.

3. Velg språk i opptaket fra nedtrekksmenyen Talespråk.
  4. Velg hvilken språkmodell du ønsker å bruke til transkripsjonen. Du kan velge mellom NB Whisper, NB Whisper verbatim, OpenAI Whisper V3 eller OpenAI Whisper V2.
  5. Tilleggsvalg i Autotekst:

• Dersom opptaket har flere talere kan du velge at det skal skilles på ulike talere i transkripsjonen ved å klikke på Skille mellom talere.
    • Ønsker du å oversette transkripsjonen til engelsk klikk på Oversett transkripsjonen til engelsk. Da mottar du kun den oversatte transkripsjonen. Vil du ha orginalen i tillegg, må den transkriberes separat.
  6. Klikk på Send til teksting. Filen er nå lagt i kø. Tidsbruken før transkripsjonen er ferdig avhenger av størrelsen på filen og hvor stor pågang det er i Autotekst. Transkribering av filene du har lagt i kø forsetter selv om du forlater siden. Det er ingen begrensninger på antall filer som ligger i kø.
  7. Når transkripsjonen er fullført, kan den enkelt lastes ned i formatene TXT, SRT eller WEBVTT. Transkriberte filer er tilgjengelig for nedlasting i ett år.

Følg så veiledningen for redigering av undertekst fra Autotekst.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 28. jan. 2022 08:44 - Sist endret 5. apr. 2024 15:04