Sakskart for møte i Programrådet for Master i rettsvitenskap

Det serveres enkel lunsj fra 11.45, selve møtet starter 12.15.

J.nr.: 2023/3785

Sak 1/6/2023

Erfaringsrunde

  • Innledning fra studiedekanen
  • Erfaringer fra PMRs medlemmer
  • Orientering fra CELL
   
2/6/2023

Vedtakssak: Forslag til endringer i Styrings- og administrasjonsreglement for Det juridiske fakultetet og Instruks for studieårsansvarlig lærer, ansvarlig faglærer og faglærer – Oppfølgning fra rapport «Retningslinjer for fastsettelse av anbefalt litteratur ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo»

Vedlegg 

Forslag til vedtak 

PMR anbefaler at forslag til endringer i Styrings- og administrasjonsrelement for Det juridiske fakultet og Instruks for studieårsansvarlig lærer, ansvarlig faglærer og faglærer, med eventuelle justeringer i møtet, vedtas.   

   
3/6/2023

Vedtakssak: Forslag til endringer i emnebeskrivelser, læringskrav og litteratur for emner på 1.-4. studieår våren 2024 

Notat fra Kristin Steen Slåttå 

Vedlegg 

Forslag til vedtak 

PMR vedtar de foreslåtte endringene i læringskrav og litteratur som foreslått av ansvarlig faglærer for emner på 1.-4. studieår våren 2024.  

   
4/6/2023

Vedtakssak: Forslag til læringsutbyttebeskrivelser for de nye emnene på 4. studieår 

Notat fra Kristin Steen Slåttå 

Muntlig orientering i møtet om informasjon ut til studentene om endringene på studieåret 

Vedlegg 

Forslag til vedtak 

Forslag til læringsutbyttebeskrivelser for de nye emnene på 4. studieår vedtas med virkning fom våren 2024. Det foreslås ingen endringer i litteratur for fagene. 

   
5/6/2023

Diskusjonssak: Orientering om status med revisjon av læringsutbyttebeskrivelser på emne og fagnivå, og diskusjon om felles format for læringsutbyttebeskrivelser  

Saksfremlegg fra Kristin Steen Slåttå  

Vedlegg 

Diskusjonspunkt 

PMR bes diskutere forslag om å ikke utarbeide fulle LUBer på fagnivå og om det bør være en felles form/format for LUBer utarbeidet på 1.-4. studieår.   

   
6/6/2023

Innledende diskusjon om litteraturkategoriene – Oppfølgning fra rapport «Retningslinjer for fastsettelse av anbefalt litteratur ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo».  

Notat fra Kristin Steen Slåttå 

Vedlegg 

Forslag til diskusjonspunkter 

  • PMR bes å diskutere formålet med og kriteriene for de tre litteraturkategoriene.  
  • PMR bes se på tilbakemeldingene fra studentene og universitetsbiblioteket og statistikken og ta dette med seg til diskusjonen.   

  • I dag bruker vi både overskriften «Anbefalt hovedlitteratur» og «Hovedlitteratur». Kan det være aktuelt å gå vekk fra «Anbefalt hovedlitteratur»? Dette da både arbeidsgruppen og PMR har gått inn for at den nedre terskelen for å sette opp alternativ hovedlitteratur bør være lav, såfremt det dekker læringskravene. Dette henger tett sammen med hvordan en definerer kategorien «Hovedlitteratur».

  • Flere ansvarlige faglærere har meldt at det er vanskelig å sette opp flere alternativer til hovedlitteratur dersom en skal holde seg innenfor sidetallsnormen. Kan det være aktuelt å åpne for at det kan settes opp alternativ hovedlitteratur som går utenfor normen, dersom minst ett alternativ er innenfor normen?  

  • Fra diskusjonen i mars ble det notert «Det kan ha en egenverdi at det er mange alternativ og at studentene leser ulike fremstillinger, ett alternativ er kanskje for lite og fire for mye, dette må PMR diskutere.» PMR bes diskutere om en skal sette et mål om antall alternativer som bør settes opp i de enkelte fag.   

   
7/6/2023

Orienteringssak: Foreløpige tilbakemeldinger og erfaringer om merknadsfeltet i Lovdata Pro 

Muntlig orientering om erfaringene fra oppgaveutvalgene høsten 2023 og tilbakemeldingene fra sensorkonferansen i oktober.  

PMR diskuterte ordningen sist i møte 13. juni 2023, se sak 3. Det ble gjort følgende vedtak: "Det vedtas at dagens regelverk for Lovdata pro på skoleeksamen videreføres uten endringer høsten 2023, men at det vil bli foretatt en ny evaluering etter høstens eksamener." 

At det skal gjennomføres en evaluering etter høstens eksamener innebærer at en eventuell endring vil kunne tre i kraft tidligst høst 2024.  

   
8/6/2023

Diskusjonssak: Om eksamensoppgaver  

Notat fra JSU 

Se nåværende Instruks for eksamen og sensur kap. 2

Diskusjonspunkter 

Studentrepresentanter i oppgaveutvalgene 

  • Hvilken veiledning eller opplæring bør studentrepresentantene gis? 
    • Bør instruks for eksamen og sensur § 2-3 punkt 8 inneholde flere punkter enn i dag eller utdype innholdet i de punktene som allerede er nevnt? 
    • Bør det gis andre retningslinjer for utnevnelse av studentrepresentanter?

Eksamensoppgavenes omfang - tidsnød under eksamen 

  • Hvor omfattende ønsker PMR at eksamensoppgavenes skal være?

Gjenbruk av tidligere eksamensoppgaver og eksamensoppgaver gitt ved andre fakulteter 

  • Bør det innføres regler/retningslinjer om at tidligere gitte eksamensoppgaver ved fakultetet eller deler av disse ikke skal gis på nytt uendret eller uten betydelige endringer?
  • Bør det i innføres regler/retningslinjer om at tidligere gitte eksamensoppgaver ved andre fakulteter eller deler av disse ikke skal gis på nytt uendret eller uten betydelige endringer?
  • Bør det sondres mellom gjenbruk av teorioppgaver og praktikumsoppgaver?

Studentrepresentanter i sensormøtene

  • Bør det være studentrepresentanter i sensormøtene med observatørstatus?
  • I så fall, bør studentrepresentantene ha talerett?
   
9/6/2023

Orienteringssak: Budsjett for undervisning og sensur ved Det juridiske fakultet

Fremleggsnotat fra Julie Orning og Randi Saunes

Vedlegg 

   
10/6/2023

Orienteringssak: Utdanningskonferansen ved UiO  

Torsdag 30. november arrangeres den årlige utdanningskonferansen ved UiO! Konferansen holdes i Georg Sverdrups hus og dagen er satt av til flere foredrag, panelsamtaler og idéverksteder om utdanningskvalitet og teknologi. 

Se program og meld deg på konferansen!

Tid og sted: 30. november kl. 08:00-17:00 i Georg Sverdrups hus, Blindern.

Konferansen er arrangert av LINK, UiOs pedagogiske akademi, Universitetsbiblioteket, Studentparlamentet, CELL og ledelsen ved UiO.

   
11/5/2023

Saker tatt på fullmakt 

   
12/5/2023

Eventuelt

   
 

Det er satt av tid 15.30-16.30 for et eget møte mellom CELL og de studieårsansvarlige på 1.-4. studieår for arbeid med nye LUBer på fagnivå 

 

Publisert 24. okt. 2023 08:58 - Sist endret 27. feb. 2024 12:26