English version of this page

MED-nytt, nr 11 – 2023

I denne utgaven av MED-nytt har vi ekstra fokus på studier. Les lederen skrevet av dekan og studiedekanene. Se hvordan kardiologiundervisningen har vunnet studentenes hjerter i både modul 6 og 8.

MED-nytt.

Magnus Løberg, Hanne Flinstad Harbo og Eli FeiringLeder: Siste forelesning for
kommende leger

Dekan Prodekan Magnus Løberg, dekan Hanne Flinstad Harbo og visedekan Eli Feiring gir en oppdatering fra vårens avsluttende semester.

Les blant annet om: ChatGPT. Besøk ved UiO Campus Sør. Seminarer om bærekraft og global helse. Takk til veilederne for formidabel innsats.

Les hele lederartikkelen.

 

16 millioner for å forske på diabetes hosSindre Lee Ødegård innvandrere fra Sør-Asia

Gratulerer til Sindre Lee-Ødegård som har fått midler fra Novo Nordisk Fonden. Les mer på instituttets nettsider.

 – "Excellence Emerging Investigator Grant" fra Novo Nordisk henger høyt og denne tildelingen vil bidra til å bringe forskningsfronten for diabetes fremover, sier forskningsdekan Jan Bjålie.

Innovasjon

Feirer at Norges største kreftsuksess fyller ti årØyvind Bruland

Algeta regnes å være den største suksessen innen farmasøytisk forskning og utvikling i Norge i nyere tid. Gründer og professor emeritus Øyvind Bruland har ingen planer å gi opp. Hans fokus ti år etter Algeta-suksessen Xofigo er fortsatt "kreft med spredning". 

– Ved MED har vi et sterkt ønske om å medvirke til innovasjon av det omfang og med den kvalitet som Bruland og medarbeidere står for, sier forsknings- og innovasjonsdekan Jan Bjålie. 
Les mer og la deg inspirere.

Studier

Ny campusleder på UiO Campus sørCampusleder Halvor Øygarden, studiedekan Magnus Løberg og koordinator Julie Pihlman

UiOs første eksterne Campus er klar for studiestart og offisiell åpning i august. Studiedekan Magnus Løberg har besøkt nyansatt campusleder Halvor Øygarden og koordinator Julie Pihlmann sammen med medisinstudenter som kan søke seg dit til våren. Les mer om UiO Campus sør og studieturen

En verden av metoder:
Utdanning av forskere ved IEMRMagnhild S. Erdal og Adelle Basson i diskusjon.

Hva er de mest brukte og banebrytende metodene innen hjerteforskning? Det spørsmålet er grundig besvart under det populære PhD-emnet: MF9250 – Metoder i hjerteforskning ved Institutt for eksperimentell medisinsk forskning (IEMR). 
Les mer om kurset og deltakernes respons.

Undervisningsprisen til kardiologeneKardiologene vinner studentenes undervisningspris

Stipendiat August Stensrød Flø og professor Kristina Haugaa fikk like mange stemmer og deler vårens pris på modul 8. Her deler de erfaringer og tips fra sine forelesninger og smågrupper i kardiologi. Les mer på studiesidene.


Undervisningsprisen modul 6Interaktiv undervisning en vinner hos medisinstudentene

Professor Henrik Holmstrøm får undervisningsprisen på modul 6 for hans oversiktlige forelesninger kombinert med interaktive øvelser.
Les mer på studiesidene.

 

Informasjon til ansatte

Ledelsens møter

Lederforum: Oversikt over vårens møtedatoer. Neste møte, og det siste før sommeren, er 27. juni. Frist for innmelding av saker 22. juni

Oversikt over Fakultetsstyremøtene. Her finner du agenda og referat. Neste møte: 13. juni.

Møter i Universitetsstyret i 2023. Møtene streames og er åpne for alle som vil følge med. Førstkommende møte er 20. juni

Frister

Kurs og arrangementer

Se UiOs kurskalender for oversikt over alle tilgjengelige kurs. Se også oppdaterte oversikter over kurs fra UiO:IT og Bibliotek for medisin og realfag.
Oppdatert oversikt: Kommende disputaser.

Aktuelt om forskning

Du kan også følge med på MED-fakultetet på facebook, twitter, Linkedin og Instagram.
 

Fastlege og pasientMedisinbloggen: Øker bruken av kokain i Norge? av Thomas Clausen.

Kokainbruk får mye oppmerksomhet i mediene, med oppslag om influensere på fest og russ i faresonen. Har kokainbruk blitt helt vanlig?

 

Arnoldo FrigessiIMB: Vi kan klare oss uten obligatoriske tiltak ved neste pandemi av Thomas Olafsen.
Pålagte tiltak under pandemien hadde kun effekt i de større byene, mens det holdt med anbefalinger ellers i landet.

 

illustrasjon gener/ menneske

Klinmed: De samme genene bak både cannabisbruk og alvorlige psykiske lidelser av Julie Nybakk Kvaal.

En ny studie tyder på at noen individer er mer utsatt for å både bruke cannabis og utvikle psykiske lidelser som schizofreni og bipolar lidelse, enn andre.

 

 

MED-nytt er et internt nyhetsbrev til alle ansatte og tilknyttede. Du som abonnerer på MED-nytt som enkeltperson kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å avregistrere deg her. Vil du abonnere på MED-nytt kan du melde deg på her. Følg også med på nyheter fra MED på facebook, twitter, linkedin og instagram

Av Silje M. Kile Rosseland
Publisert 30. mai 2023 09:46 - Sist endret 16. aug. 2023 13:47