Forum for studiespørsmål 31. mai 2018

Til stede: Ingjerd Hoëm, Øyvind Wiborg, Anne Krogstad, Ragnar Nymoen, Jon Henrik Remme og Elisabeth Schober (for Rune Flikke), Anniken Hagelund, Jemima Garcia-Godos, Elisabeth Bakke, Trine Waaktaar, Anne Martine Weding og Sejla Pehlivanovic, Studentutvalget

Til sak 1: Arve Aleksandersen,  rådgiver i seksjon for forvaltning av forskning og utdanning og Mette Vidnes, FS-koordinator SV-fakultetet

Referent: Tone Vold-Sarnes, assisterende fakultetsdirektør

Meldt forfall: Olav Schram Stokke, Lars Erik Kjekshus, Tone Druglitrø, Tone Ognedal, Jan Erling Klausen, Susanna Solli, Tora Skodvin og Daniel Mareno Gabrielsen, SVSU

Diskusjonssaker

1. Fullføring, frafall og mobilitet (Mobilitetsanalysen) ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Tone Vold-Sarnes presenterte de viktigste funnene i mobilitetsanalysen.

Til orientering: Resultatene av frafallsanalysene på bachelorprogrammene KULKOM, INTER, samfunnsøkonomi og sosialantropologi.

Oppsummering og punkter fra diskusjonen:

Hvor kommer de utenlandske studentene fra? Dette kan vi sannsynligvis finne ut av.

Hvordan kan vi redusere frafall på studieprogrammene? Et av tiltakene vi har innført er å integrere førsteårsstudenten i studieprogrammet og å tydeliggjøre overfor studenten hvilke arbeidsmuligheter de ulike studieprogrammene gir.

Frafallet er beregnet utifra studenter som har møtt, det vil si betalt semesteravgiften.

Enheter/studieprogrammer som ønsker institutt- eller programspesifikke analyser, kan få bistand fra Arve Aleksandersen til dette. Enhetene må i så fall utpeke en kontaktperson som kan samarbeide med Arve Aleksandersen om rapporten, herunder å definere hvilke tabeller og problemstillinger som skal inngå i analysen.

2. Bacheloroppgave i samarbeid med Vitenskapsbutikken

Presentasjon ved programleder for Kulkom professor Anne Krogstad.

Presentasjon ved arbeidslivskoordinator Sibel Thorsen. Bortfalt på grunn av sykdom.

3. Status arbeidet med sensorveiledninger

Kort gjennomgang av tidsplan og prosess for arbeidet med sensorveiledninger på fakultetet.

Oppsummering: Fakultetet regner med at enhetene allerede har sensorveiledninger på sine emner og at enhetene setter i gang et arbeid med å utvikle eller forbedre sensorveiledninger ved behov. Fakultetet ber enhetene prioritere sensorveiledningene for emnene som tilbys de nye bachelorstudentene som kommer til høsten. Fakultetet vil utarbeide retningslinjer for publiseringsmåte og om mulig tidspunkt for publisering.

4. Eventuelt

Ingen saker.

Orienteringssaker

A. Utdanningskomiteen ved UiO

Møter og referater er tilgjengelige på UiOs nettside.

B. Dimensjonering av studieprogrammene

Studiedekanen orienterte i møtet.

Oppsummering: Dimensjonering av studieprogrammene tas opp som en kort orienteringssak i fakultetsstyremøtet 7. juni. Fakultetet fortsetter å bruke notatet om dimensjonering av studieprogrammene og oppdaterer tabellene. Fakultetet vil utrede mulighetene for et bachelorprogram i samfunnsvitenskap og kommer til å nedsette en arbeidsgruppe for dette arbeidet til høsten.

Møteplan for 2018

20.-21. september (lunsj-til-lunsjseminar, Lysebu), 11. oktober og 29. november

Publisert 15. mars 2018 09:29 - Sist endret 14. juni 2018 16:00