FFF møte 6 2023, 11. september

Tid: Mandag 11. september kl 13.30-15.00

Sted: Møterom 205, Det teologiske fakultet Møterom 2, 10 etg. Lucy Smiths Hus

Til stede: UiODOC v/ Karl Henrik Storhaug Reinås, Ida (SV), Ingebjørg (SV), Natalia U (MN), Mari (MED), Jean-Rafael (MN), Natalia A (OD), Gøril (UV), Anniken (MN), Åse-Marit (FIADM), Anna B (FIADM, gikk etter 45 min), Anna H (SADM).

Forfall: Ina (TF), Sarah (HF), JUS, Jonny (SADM),

 

Referat fra forrige møte: Lenke til 15. juni 2023

 

Saker fra fakultetene

1. PhD Week, hva skjer på de ulike fakultene (oppfølging fra juni)

Alle fakultetene gir en 3 minutters presentasjon av hva de gjør i sin ph.d.-uke. Invitere med UiODOC

Referat:

Generelt ønske om samordning. Noen i FFF melder inn saken til det nye karrierestøttenettverket.

2. Krav til sammendraget av avhandlingen (UV) (oppfølging fra sist møte) 

Er det visse formkrav?

Referat: Utgikk pga. tid

3. Kursing  i mangfold (ref. til Forum for forskningsetikk – Manglende kjønnsbalanse og mangfold i forskning: et forskningsetisk problem?) (MN)

Forskningskomiteen ved UiO og MN-fakultet avholdte dette seminaret 8. september hvor de ovennevnte problemstillingene ble presentert og diskutert. Bør ikke UiO organisere kurs for både ph.d.-kandidater og veiledere hvor man skal få muligheten til å reflektere over disse temaene og få opplæring? Organiserer andre fakulteter arrangementer med denne tematikken? 

Referat: Utgikk pga. tid

Saker fra Fellesadministrasjonen

1. Rettighetspolitikk for publikasjoner v/ Karin Ytterlid (30-45 min fra kl 13.30)

MED-fak har bedt om denne saken. Informasjon om institusjonell rettighetspolitikk for publikasjoner som ble vedtatt av UiOs styre 6. desember 2022 og gjelder fra 01.01.2023

Se nettside: Institusjonell rettighetspolitikk

Karin Ytterlid fra UB vil orientere om UiOs rettighetspolitikk. Alle BOTT-universitetene har nå tilsvarende politikk, som følger det grønne sporet og skal sikre at UiO forfattere beholder rettigheter til sin manuskriptversjon. Ytterlid vil gå gjennom hvordan rettighetspolitikken vil implementeres og hvor man finner mer informasjon. Aktuelle spm: Vil rettighetspolitikken ha implikasjoner for publisering av artikkelbaserte avhandlinger i DUO?

Referat: Karin holdt presentasjon. Innspill: Hva med informasjon til ph.d.-er ansatt utenfor UiO? Veiledere vil få en sentral rolle, men bør også tydeliggjøres på nettsidene.

2. Utsending av prøveforelesningsdato v/Anna H

Det er et generelt behov for planlegging av e-post-utsending. Anna H presenterer sammendrag (.pptx) av svar i Nettskjema (.pdf).

Er behovet godt beskrevet?

Referat: Utgikk pga. tid

3. Forskriftsendring

t.o. 16. august ble det sendt ut følgende informasjonssak fra Personalavdelingen i Fellesadministrasjonen:

"Kunnskapsdepartementet har vedtatt en endring i forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assisten og spesialistkandidat, gjeldende fra 1. juli 2023.

Endringen består i at § 2-3 pkt. 5 er opphevet, slik det ikke lenger er krav om at fravær skal utgjøre minst to sammenhengende uker for å gi grunnlag for forlengelse. Begrunnelsen for endringen er at «kravet om to sammenhengende uker i § 2-3 (5) kan være i strid med likestillings- og diskrimineringsloven».

Det vil si at fra 1. juli 2023 vil stipendiater og postdoktorer ha krav på forlengelse fra første fraværsdag for lov- og tariffestet fravær, eksempelvis sykt barn-dager, egenmelding eller legemeldt fravær.

UiO er i dialog med KD og HK-dir om eventuell tilbakevirkning og hvordan endringen er ment praktisert for fravær før 1. juli 2023. Vi vil komme tilbake med nærmere informasjon om dette så snart som mulig.

Forlengelseskalkulatoren er p.t. ikke oppdatert i henhold til forskriftsendringen, men det jobbes med en bedre løsning for dette. Inntil videre må forlengelser for korte fravær fra 1. juli 2023 beregnes manuelt.

OPA vil også informere om saken i førstkommende pk-nettverk".

Referat: Utgikk pga. tid.

4. Eventuelt

 

Publisert 21. aug. 2023 10:19 - Sist endret 2. okt. 2023 10:23