Referat fra møte i koordineringsgruppen

Tid og sted: tirsdag 26. oktober, kl. 12:00-14:00 (Zoom)

Til stede: Rigmor-Smith Garhsen (KHM), May-Len Skilbrei (JF), Aud Valborg Tønnessen (TF), Tony Joakim Ananiassen Sandset (MED), Hanne Skjølås Nygaard (UV), Marthe Amundsen (MN), Janne Elin Reseland (OD), Beret Bråten (STK), Karl Oskar Lie Bjerke, (Studentparlamentet), Siri Martenson (JUS), Ella Ghosh (Kif-komiteen, til sak 3), Hege E. Løvbak (AP)

Ikke til stede: Åse Gornitzka, Irene Sandlie, Anne Julie Semb, Anders Moss, Bente Follestad Bakken, Hugo de Boer, Helga Reiss.

Sekretær: Marie Johanne Talleraas (likestillingsrådgiver)

Agenda:


Sak 1 - Godkjenning av innkalling til dagens møte

  • Godkjent i møtet.

Sak 2: Godkjenning av referat fra møte 15. juni 2021

  • Godkjent i møtet.

Sak 4 flyttes opp: Orienteringssaker

  • Marie Talleraas ny medarbeider i Avdeling for personalstøtte med ansvar for likestilling og mangfold startet 01.10.21.
  • Informasjon om The Guild-møte 09.09.21 om definisjoner av gender og diversity utsettes til neste møte i november.

Sak 3: JUS og KHM

JUS og KHM hadde ansvar for agendaen. De ønsket å sette søkelys på hvordan omsette idealer til planer og praksis tilpasset enhetenes særpreg. På forhånd ble representantene i Koordineringsgruppa bedt om å ta med seg gjeldende plan(er) for likestilling og mangfold ved egen enhet.

Innledning ved Ella Ghosh fra Kif-komiteen

KHM fortalte om arbeidet med å utarbeide en ny handlingsplan. Denne tar utgangspunkt i UiO sin plan og er samtidig er i tråd med KHM sin Strategi 2030. Særegent for KHM er at de har inkorporert egen plan for mangfold i utstillingsvirksomheten. I tillegg har enheten hatt fokus på arbeid mot trakassering, hvor seksjonslederne er svært involvert. 

JUS beskrev de prosessene de har vært igjennom de siste årene for å skape tiltak som passer til de konkrete utfordringene de står i arbeidet med mangfold. JUS har jobbet systematisk med å omsette idealene fra UiO sentralt og det som finnes av lovverk til lokale tiltak. Fakultetet er nå i ferd med å ferdigstille en ny tiltaksplan. Et vedvarende problem som enheten har støtt på i arbeidet med denne planen er at det er vanskelig å konkretisere tiltak som gjelder mangfold. 

Gruppearbeid og diskusjon i plenum om arbeidet med å oversette idealer til praksis, med utgangspunkt i spørsmål som ble sendt til enhetene i innkallingen.


Sak 5: Eventuelt

  • Orientering om at nytt kurs i Rosa kompetanse avholdes 2. desember. Informasjon om påmelding sendes ut innen kort tid. 
Publisert 2. nov. 2021 08:46 - Sist endret 6. mai 2023 10:00