Vi må endre finansieringsmekanismer for å styrke utviklingsarbeidet på tvers

Fornyelse av offentlig sektor vil kreve utvikling og samarbeid på tvers, men dette krever finansierings- og styringsmekanismer som understøtter behovet for samarbeid. Bør departementene gi oppdrag som krever samarbeid på tvers av virksomheter, sektorer og forvaltningsnivåer?

Seminaret vil ta utgangspunkt i at fornyelse av offentlig sektor vil kreve kontinuerlig utvikling og samarbeid på tvers, men dette krever finansierings- og styringsmekanismer som understøtter behovet for samarbeid. Bør departementene i større grad gi oppdrag som krever samarbeid på tvers av virksomheter, sektorer og forvaltningsnivåer? I dag er vi i stor grad prisgitt at virksomhetene initierer slike samarbeidstiltak selv. Om vi ikke tar i bruk større smidighet i budsjett- og styringsprosessene, som under pandemien, vil offentlig sektor kunne ende med å bruke mer penger på digitalisering enn nødvendig – og samtidig levere dårligere tjenester til brukerne.

Opptak av seminaret

 

Program:

12:00 Registrering og enkel servering

12:30 Velkommen ved Partnerforums sekretariat

Kl. 14.05: Pause med mingling og enkel bevertning

  • Panelsamtale ledet av Aslak Bonde Delta i diskusjonen via SLIDO ved å bruke koden #samordning

15:30 Slutt

Påmelding

Påmelding fysisk eller stream  

Om innlederne

Aslak Bonde er seminarets møteleder. Han har arbeidet i Aftenpostens politiske avdeling og i NRK Dagsnytt og har bred erfaring som frittstående politisk analytiker. Bonde skriver jevnlig i Morgenbladet,  Ukeavisen, Stat og Styring og Forsvarets Forum. Bonde har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo og en Mastergrad i journalistikk fra Columbia University i New York.

 

Portrett av Lars Erik Kjekshus

Lars Erik Kjekshus er professor i sosiologi og programleder for masterprogrammet organisasjon, ledelse og arbeid (OLA) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo (UiO). Han har tidligere erfaring som prosjektleder for organisasjonsgjennomgang av Oslo universitetssykehus og har ledet en rekke forskningsprosjekter om organisering av sykehus og sykehusfusjoner, ledelse, digitalisering, teknologi og kompetanseutvikling, sykefravær og organisasjonsendringer.

Portrett av Øystein Schønberg-Grevbo

Øystein Schønberg-Grevbo er direktør virksomhetsstyring i Skatteetaten. Han har også lang erfaring fra Finansdepartementet og har vært sentral i utviklingen av etatsstyring som fagområde.

 

 

 

Portrett av Øystein Schønberg-Grevbo

Robert Steen leder Regjeringens skjermbrukutvalg, er strategisk rådgiver, foredragsholder daglig leder Bygghåndverk Norge. Han har tidligere vært helsebyråd og finansbyråd i Oslo med overordnet ansvar for digitaliseringen av Oslo kommune, samt vært konserndirektør i Schibsted med ansvar for bl.a digital transformasjon. Han er også pappa til gameren Mats som hele Norge ble kjent med gjennom tidenes mest leste historie i NRK i 2019. Da muskelsyke Mats døde i en alder av 25 år trodde foreldrene at han hadde levd et ensomt liv, men til bisettelsen hans kom venner fra hele Europa. Venner som Mats hadde fått gjennom gaming-plattformen. 

Portrett av Arild HaraldsenArild Haraldsen er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo. Han har en lang erfaring  som konsulent innen strategi, organisasjons- og ledelsesutvikling både innen offentlig og privat sektor. Han var tidligere adm direktør i NorStella som arbeider for å fremme digital samhandling. Han er nå selvstendig konsulent og skriver regelmessig kronikker om temaet i Computerworld.

Portrett av Arild HaraldsenHans Christian Holte  er direktør for Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV). Holte er utdannet statsviter og har jobbet med forvaltningsutvikling i ulike roller og i flere sektorer. Han er tidligere direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT, og før dette var han ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet. Holte har også vært avdelingsdirektør i Helsedirektoratet. Fra 2013 – 2020 var Holte direktør i Skattedirektoratet. 

 

Om seminarserien Samordning i forvaltningen

Samordning er et krevende tema for statsforvaltningen. Hvorfor er det et ekstra trykk på dette nå?  Målet er å få fram aktuelle problemstillinger og forventninger, bevisstgjøre ansatte i statsforvaltningen og bidra til utveksling av relevant erfaring/kunnskap. Seminarene er kun åpne for partnernes ansatte og spesielt inviterte. Vi ønsker å lære mer av hverandre og vil presentere cases med dilemmaer og løsninger med overføringsverdi på tvers av sektor og nivå.

Behovet for samordning er økende i takt med en stadig mer kompleks og sektorisert virkelighet.  Økt brukerorientering krever at staten evner å samordne seg bedre på tvers av etater og sektorer. Smart på innsiden – enkel på utsiden; hvilken - og hvor mye stat trenger vi? Gjenstridige problemer går på tvers av sektorer og kan ikke deles opp og fordeles til avgrensede ansvarsområder og krever samordning på et høyere nivå. Hva innebærer og krever slik samordning – både i teori og praksis? Hvilke utfordringer står ledere og medarbeidere overfor når de skal manøvrere i denne kompleksiteten?

Tidligere seminarer i denne seminarserien 

  1. Hemmes samordning av sektorprinsipp og ministerstyre?

  2. Staten som regional samordner ved tverrgående samfunnsutfordringer

  3. Bedre offentlige tjenester med brukeren i sentrum

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Forvaltningspolitikk, samarbeid, Kommunikasjon, Styring
Publisert 18. aug. 2023 13:20 - Sist endret 28. sep. 2023 16:38