Protokoll fra møte i RITMOs styre 8. desember 2020

Tid: tirsdag 8. desember kl. 11-12

Sted: Zoom

Til stede fra styret: Mathilde Skoie, Peter Edwards, Bjørn Lau, Ellen Munthe-Kaas

Til stede fra RITMO: Anne Danielsen, Alexander Refsum Jensenius, Ancha Wesnes (sekretær)

Sakskart

Ordinære saker

V-SAK 1
Saksnr. 34/2020
 

Godkjenning av innkalling og saksliste

Vedtak:

Innkalling og saksliste godkjennes.

Orienteringssaker
O-SAK 1
Saksnr. 35/2020

Planlagte søknader til NFR-fristen 10. februar 2021

Senterleder orienterte.

Saksdokument:

Diskusjonssaker
D-SAK 1
Saksnr. 36/2020

Om sletting av prosjekt- og arrangementsnettsider

Nestleder innledet diskusjonen.

Styret ser utfordringene knyttet til UiOs forvaltning av nettsider, men stiller seg bak bekymringene som kommer til uttrykk i notatet. Det er behov for å rydde i nettsidene, men fokuset bør ligge på rydding og kvalitetssikring framfor sletting. At nettsider er lite besøkt, er ikke i seg selv et argument for at de skal slettes. Nettsider som er lite besøkt kan ha stor faglig verdi.  I det igangsatte sletteprosjektet er det stor fare for at viktig informasjon og historie går tapt og at mangfoldet forsvinner. Det er svært viktig med god dialog med fagmiljøene underveis. Det er betryggende at kommunikasjonsavdelingen har lagt opp til dialogmøter slik at ingen ting blir slettet uten at fagmiljøene har vært inne og styret ser frem til dialogmøtet mellom RITMO og HFs nettredaksjon. HF er pilot for den sentrale kommunikasjonsavdelingens rydde- og sletteprosjekt. Styret håper at erfaringer fra pilotfasen på HF kan løftes til instituttledermøtet på HF og Forum for forskningsdekaner i løpet av våren og at det da er naturlig å løfte inn senterets erfaringer som en viktig del av dette.

Saksdokument:

D-SAK 2
Saksnr. 37/2020

Bruk av spesialmal til RITMOs årsmelding

Senterleder innledet diskusjonen.

I styremøtet ble det informert om at UiOs nettredaksjon har åpnet for at RITMO likevel kan benytte den utviklede Vortex-malen til RITMOs årsmelding for 2020. Styret imøteser dette med stor glede, men vil likevel uttrykke bekymring over prosessen, forslaget om å fjerne spesialmalen, og usikkerheten om hva som kommer til å skje fra 2022. Årsmeldingen er en helt sentral publikasjon for senteret og er laget for å vise fram senterets aktivitet til finansiører, fagfeller, politikere og omverdenen for øvrig. Å ha en nettbasert årsmelding er avgjørende for at også lyd og levende bilder, som er en viktig del av RITMOs forskning, kan formidles. Det er viktig at en forskningsinstitusjon som UiO utviser forståelse for viktigheten av denne typen dokumenter.

Saksdokument:

Vedtakssaker
V-SAK 2

Møteplan våren 2021

Vedtatt møteplan:

  • Tirsdag 2. februar kl. 8:30-9:30
  • Tirsdag 9. mars kl. 8:30-9:30
  • Tirsdag 13. april kl. 8:30-9:30
  • Tirsdag 11. mai kl. 8:30-9:30
  • Tirsdag 15. juni kl. 8:30-9:30

Vedtak

RITMOs styre godkjenner møteplanen for våren 2021 med de endringer som kom fram i møtet.

 

Eventuelt

En sak ble meldt under eventuelt

Peter Edwards og Ellen Munthe-Kaas går av som representanter i RITMOs styre. Styreleder og senterleder rettet en stor takk til dem begge for deres gode innsats for senteret. 

Publisert 15. des. 2020 13:42 - Sist endret 14. mars 2021 10:37