Søknadsfrist og opptak

Det er opptak til dette studiet én gang i året.

  • Søknadsfrist: 15. april (1. mars for noen søkergrupper).

Du søker gjennom Samordna opptak

Studiekode

185 707

Studieplasser

78

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Spesielle opptakskrav

Du må ha en av disse:

  • Matematikk R1
  • Matematikk (S1+S2)

Og begge disse:

  • Fysikk 1
  • Kjemi (1+2)

De spesielle opptakskravene kan også dekkes med fag fra videregående opplæring før Kunnskapsløftet, eller på andre måter. Les mer om spesielle opptakskrav.

Norskkunnskaper

I dette studiet foregår all kommunikasjon på norsk. Det er en forutsetning at studenter behersker norsk skriftlig og muntlig meget godt. Gode språkferdigheter er viktig for kommunikasjon underveis i studiet og i praksisopplæring.

Politiattest

Søkere som får tilbud om plass på dette studiet må legge frem politiattest slik den er beskrevet i legemiddelloven § 30 a. Studenter som ikke leverer godkjent politiattest har ikke rett til å delta i klinisk undervisning eller praksisstudier, og kan miste studieretten.

Avhengig av praksissted kan noen studenter senere i studiet bli bedt om å levere politiattest slik den er beskrevet i helse- og omsorgstjenesteloven § 5-4 første ledd, eller politiattest slik den er beskrevet i politiregisterloven § 39.

Slik søker du om politiattest.

Rangering av søkere

Kvalifiserte søkere rangeres etter poeng.

Kvalifiserte søkere som ikke kan poengberegnes, blir rangert i forhold til poengberegnede søkere ved hjelp av en skjønnsmessig vurdering, jf. § 7-12 i forskrift om opptak til høgare utdanning.

Poenggrenser i 2023

  • Kvote for førstegangsvitnemål: 48,4
  • Ordinær kvote: 53,0

Poenggrensen er den laveste poengsummen som ga tilbud i forrige opptak til studiet. Vi vet ikke hva poenggrensene blir i neste opptak.

Godkjenning av tidligere utdanning

Dersom du allerede har høyere utdanning fra UiO eller et annet lærested, kan du søke om å få bruke denne i programmet ditt ved UiO. De faglige kravene i programmet avgjør om utdanningen kan godkjennes. Du finner de faglige kravene på Oppbygging og gjennomføring

Du må laste opp følgende vedlegg sammen med søknaden om godkjenning av tidligere utdanning:

Alle søknader vurderes faglig av Farmasøytisk institutt. Vurderinger fra andre instanser, som for eksempel Helsedirektoratet, inngår ikke i sakbehandling vår. Ufullstedige søknader behandles ikke.

I lenken under finner du mer informasjon og skjema for godkjenning av norsk og utenlandsk utdanning. Du må bruk skjemaet som ligger under Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Behandlingstiden er normalt 1. - 4. måneder avhengig av omfanget til søknaden.

Frist for å søke: 7. august 2024.

Les mer om hvordan du søker om godkjenning av utdanning.

Innpassingsopptak for farmasøyter med mastergrad fra land utenfor EU/EØS

Farmasøytisk institutt tilbyr et eget innpassingsopptak for farmasøyter med en mastergrad fra land utenfor EU/EØS, og som har fått avslag på søknad om autorisasjon som provisorfarmasøyt fra Helsedirektoratet.

Les mer om Innpassingsopptak for farmasøyter med mastergrad fra land utenfor EU/EØS.

Studieavgift

Nye studenter med statsborgerskap fra land utenfor EU/EØS og Sveits må betale studieavgift fra studieåret 2023/2024, med mindre de kvalifiserer for et unntak. Les om studieavgift og unntak.

Spesiell evaluering av søkere til dette programmet

Dette programmet er omfattet av regelverket om eksportkontroll. Eksportkontrollen gjelder for søkere fra land hvor det er mistanke om utvikling og bruk av masseødeleggelsesvåpen. UiO foretar en særskilt vurdering av disse søkerne.