Innkalling

Innkalling og saksliste til programrådsmøte 9. april 2024 klokken 14.15-16.00 

Innkalles: 

Rune Karlsen, Trine Syvertsen, Kim Wilkins, Espen Ytreberg, Joakim Johansen Østby, Kristin Skare Orgeret, Caroline Bortne Testman, Idunn Bathen Nonstad, Bjørnar Hjulstad

Saksliste: 

O-sak 1 V24: Orientering fra programleder

D-sak 1 V24: Den eksterne evalueringsrapporten om årsenheten i medier og kommunikasjon

I november 2024 leverte et ekstern panel en evalueringsrapport om årsenheten i medier og kommunikasjon. Panelet bestod av

  • Elin Strand Larsen, førsteamanuensis, Høgskolen i Østfold
  • Kristian Tolonen, analysesjef, NRK
  • Amanda Felicia Celia Edenholm, masterstudent i religionsvitenskap, jobber ved HF-studieinfo, Universitetet i Oslo

Rapporten er vedlagt i innkallingen som vedlegg 1

Programrådet bes diskutere rapporten og hvordan IMK ønsker å svare på anbefalingene som det eksterne panelet fremsetter. Rapporten er også levert til Det humanistiske fakultet. Det er forventet at fakultetet vil kontakte IMK via et brev hvor de vil spørre hvordan instituttet forholder seg til den eksterne rapporten og anbefalingene som gis der. 

Det eksterne panelet hadde fått tilsendt mange bakgrunnsdokumenter, men det viktigste av dette er IMKs egenevaluering av årsenheten. Egenevalueringen ble tatt opp som orienteringsak på programrådsmøtet den 3. oktober 2023

Programrådsmedlemmene kan velge å se gjennom egenevalueringen for en ytterligere innføring i årsenheten, men det understrekes at det er den eksterne rapporten som skal diskuteres. 

D-sak 2 V24: Forslag til ny emnebeskrivelse for 30 studiepoengs masteroppgave

Dette er en videreføring av D-sak 5 2023 fra programrådsmøte 3. oktober 2023. Etter dette møtet ble det nedfelt et arbeidsutvalg som skal komme med konkrete forslag til emnebeskrivelse og karakterveiledning for 30 studiepoengs masteroppgave. Arbeidsutvalget består av Arnt Maasø, Espen Ytreberg og Bjørnar Hjulstad. Utvalget ber om programrådets tilbakemeldinger på forslaget til emnebeskrivelse for 30 studiepoengs masteroppgave (vedlegg 2). Hvis programrådet gir sin tilslutning til ideen om hvordan en 30 studiepoengs masteroppgave skal utarbeides og veiledes ved IMK, vil utvalget kunne jobbe videre med mer mer detaljerte ideer om hvordan dette kan implementeres allerede underveis i MEVIT4010 – Master’s thesis seminar for media studies og hvordan en karakterveiledning kan se ut. 

V-sak 1 V24: Kan Screen Cultures studenter ta både MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course og MEVIT4930 – Praksissemester for mediestudenter?

Kort bakgrunn: 

Da masterprogrammet i Screen Cultures ble opprettet i 2019 var det ingen muligheter for studentene på dette programmet å ta et praksisemne. Studenter på programmene i medievitenskap og journalistikk hadde da muligheten til å søke seg til internasjonal praksis på en norsk utenriksstasjon på sitt 3. semester gjennom emnet JOUR4900 – Internasjonalt prosjektsemester medievitenskap og journalistikk

Se gammel oppbygging og gjennomføring for Screen Cultures

Etter initiativ fra daværende programleder i Screen Cultures, Steffen Krüger, ble det opprettet et praksisemne på 10 studiepoeng som var tilpasset Screen Cultures studentene, både i omfang og i innhold: MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course. Tanken var at Screen Cultures studentene kunne ta dette emnet som sitt valgbare emne (elective course). 

i 2022 endret vi programporteføljen på masternivå på IMK og endret også oppbyggingen på masterprogrammene vi opprettet eller videreførte. En av endringene var at studenter på alle programmer skulle ha muligheten til å søke seg til et helt semesters praksis, enten i Norge eller i utlandet, gjennom det nye praksisemnet: MEVIT4930 – Praksissemester for mediestudenter. Det ligger fremdeles enkelte restriksjoner på noen av mulighetene, som at man må være norsk statsborger for å kunne hospitere på en norsk utenriksstasjon, eller at man må beherske norsk som arbeidsspråk på de fleste av praksisplassene som tilbys i Norge gjennom dette emnet. 

Se ny oppbygging for Screen Cultures programmet og se i "trekkspill-menyene" under bildet for å se oppbygging med praksis. Merk at det er en mulighet for Screen Cultures studenter å bytte ut et av de obligatoriske emnene på programmet med et valgbart emne. Denne muligheten har enkelte Screen Cultures studenter benyttet seg av til å søke seg til både MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course og MEVIT4930 – Praksissemester for mediestudenter. Da vi opprettet de nye programmene, forutså vi ikke at dette ville være noe studenter kom til å ønske å gjøre. 

Programrådet bes diskutere hvorvidt det bør være tillatt for Screen Cultures studenter å ta både MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course og MEVIT4930 – Praksissemester for mediestudenter

Momenter til diskusjonen: 

  • Det blir svært mye arbeidspraksis og mindre tid til akademiske emner dersom studenter skal kunne ta inntil 40 studiepoeng med praksisemner i løpet av to år (120 studiepoeng). 
  • Det plukkes fort opp som urettferdig dersom studenter på ett program har muligheter som studentene på de andre programmene ikke har. 
  • MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course ble designet som et alternativ til praksisemnet på 30 studiepoeng for å også gi Screen Cultures studentene muligheten til å opparbeide seg noe arbeidspraksis i løpet av masterprogrammet. Det er flere muligheter innen kultursektoren i MEVIT4704 enn i MEVIT4930 og det er også lagt opp til at engelsk er/kan være arbeidsspråk. På denne måten utfyller MEVIT4704 MEVIT4930 slk at det blant annet er enklere for ikke-norskspråklige studenter å kunne søke seg til arbeidspraksis i løpet av studietiden som masterstudent, og for kulturinteresserte studenter å finne seg en (kortere) arbeidspraksis. 
  • Vi har til nå gode erfaringer med MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course. Både studenter og arbeidsgivere er tilfredse med ordningen. Her kan dere lese et praksisintervju med en student fra Screen Cultures som har gjennomført praksis gjennom MEVIT4704 på Munch museet

Forslag til vedtak: 

Programrådet vedtar at studenter på Screen Cultures programmet ikke kan søke seg til både MEVIT4704 – Screen Cultures Internship-Course og MEVIT4930 – Praksissemester for mediestudenter i løpet av sin tid som masterstudenter på programmet. De må velge ett av alternativene.

Eventuelt

Vedlegg: 

Vedlegg 1: Den eksterne evalueringsrapporten om årsenheten i medier og kommunikasjon

Vedlegg 2: Forslag til ny emnebeskrivelse for 30 studiepoengs masteroppgave

 

Publisert 2. apr. 2024 13:43 - Sist endret 2. apr. 2024 13:43