Legge til / Registrere opplysninger av instrumenter

Etter at ett instrument er registrert i systemet, legg til opplysninger om instrumentet slik at brukere kan få vite mer om instrumentet.

BookitLab er oppgradert den 12. nov 2023 og fikk mange endringer i navigasjon osv. Dette gjelder særlig prosjekt/core admin brukere. For mer info, se på denne filen (kun på engelsk). Veiledninger skal oppdateres fortløpende.

Hvor kan man legge til /redigere opplysninger av ett instrument?

For å legge til /redigere opplysninger av ett instrument, må man gå til "Instrument Settings" siden til instrumentet. Man kan komme fram til "Instrument Settings" siden på flere måter, men her viser en eksempel.

Klikk de følgende:

1. "ADMIN PANEL", den nederste på navigasjons meny (på den venstre siden)
  2. "INSTRUMENTS" på navigasjons meny
  3. "Instruments List" rett under "INSTRUMENTS"
  4. Instrumentets navn du vil legge til /redigere opplysninger av. Hvis det ikke finnes i lista, bruk filter eller søk ved søkefeltet nederst på siden.

"Instrument Settings" siden, fyll inn opplysningene på de følgende essensielle feltene. For å sette innstillingene på instrumentet, se på egen veiledning.

"Resource" fane

• "INSTRUMENT PRICE CATEGORY": Her settes forhånds definert kategori. Se egen veiledning for hvordan en "instrument price category" kan defineres.
  • "PROJECT NUMBER": Feltet vises ved å klikke på "Advanced Settings". Her legges prosjektnummer til instrument for inntektsføring (hvis relevant).
  • "HIDE PROJECTS": Dersom instrumentet er helt gratis til alle brukerne, kan dette skrues på. Det vil si at sluttbrukere ikke ser sitt prosjekt til å velge fra for å betale booking eller bruk av instrumentet.
  • "ALLOW DRAFT RESERVATIONS": Behold dette med "N/A".

"Asset" fane

Opplysninger som er satt her skal vises på "Asset Detail" side av instrumentet. Nedenfor er feltene som bør oppfylles i hvert fall.

• "CAMPUS": Velg et campus der instrumentet finnes fra dropdown liste.
  • "BUILDING": Velg bygget der instrumentet finnes. Hvis du ikke finner bygget i lista, vennligst ta kontakt til bookitlab-hjelp@usit.uio.no
  • "ROOM": Rom må registreres først under bygget. Vennligst se på egen veiledning for å legge til rom i et bygg.
  • "OPEN TO PUBLIC": Dersom instrumentets opplysninger kan publiseres offentlig uten pålogging, skru dette på.
  • "SHORT DESCRIPTION OF INSTRUMENT" og "DESCRIPTION OF INSTRUMENT" felt: Bortsett fra de feltene ovenfor, er det opp til hver enkelt leiested om opplysningene av instrumentet vedlikeholdes innen BookitLab eller på leiestedets nettside på Vortex. I siste tilfelle, er det anbefalt at dere legger til URL'en til nettsiden der brukere kan lese om instrumentet på enten av disse feltene.

"Files" fane

Her kan man legge inn de dokumentene man ønsker, for eksempel:

• Rutiner
  • HMS
  • Garantier
  • Alt av dokumenter

Kan velge om brukerne skal se denne/hvilke deler av denne infoen.

Publisert 31. aug. 2022 08:51 - Sist endret 10. nov. 2023 12:09