UiO Programkiosk – Installer VMware

UiO Programkiosk fungerer best med VMware.

Dersom du har en UiO-driftet maskin, er sjansen stor for at VMware er forhåndsinstallert. Hvis du ikke finner VMware med søket på maskinen din, kan du installere det selv.

Installer VMware Horizon for å bruke UiO Programkiosk på UiO-driftede maskiner

Windows

For UiO-administrerte maskiner, åpne Software Center og installer VMware Horizon Client

Etter installering kan du starte ved å trykke på Logg på UiO Programkiosk på hovedsiden, eller starte VMware Horizon Client fra Start-menyen, og be den koble seg til view.uio.no. Se veiledning for førstegangsbruk.

Har du ikke mulighet til å laste ned VMware kan du bruke nettleserversjonen av UiO Programkiosk. Gå til nettleserversjon av UiO Programkiosk.

MacOSX

For UiO-administrerte maskiner er VMware Horizon Client allerede installert. Start tjenesten ved å trykke på Logg på UiO Programkiosk på hovedsiden. Har du ikke mulighet til å laste ned VMware kan du bruke nettleserversjonen av UiO Programkiosk. Gå til nettleserversjon av UiO Programkiosk.

Linux

Last ned Linux-klienten her.
Vi venter på en RPM (Red Hat Package Manager) for UiO-driftede maskiner. Har du ikke mulighet til å laste ned VMware kan du bruke nettleserversjonen av UiO Programkiosk. Gå til nettleserversjon av UiO Programkiosk.

Ikke UiO-driftede maskiner

Privat maskin (ikke driftet av UiO)

1. Last ned VMware Horizon Client her.
  2. Åpne installasjonsfilen du lastet ned og følg veiviseren for å installere programmet.
  3. Start VMware Horizon Client. Du finner den i startmenyen på Windows og i programmer på Mac.
  4. Den første gangen du starter VMware Horizon Client må du legge til UiO sin server.
    • Klikk på Add Server.
      Legg til server

• Skriv view.uio.no i vinduet som kommer opp, og klikk Connect.
      Servernavn

• Logg inn med ditt UiO-brukernavn og passord
      Skjermbilde av innlogging

• Hvis programmet spør om å legge til snarveier for deg, kan du klikke No på Windows eller Cancel på Mac.
      Skjermbilde av spørsmålsdialog

5. Du har nå tilgang til UiO Programkiosk. Merk at det kan ta en liten stund å koble til UiO maskiner. Vær tålmodig!

Skjermbildet av programkiosk

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 2. des. 2019 12:14 - Sist endret 11. jan. 2024 14:24