Rekruttering i staten

Hvordan foregår egentlig rekruttering av dagens og morgendagens ledere i staten? 
 

Seminaret er flyttet til 7. februar (fra 18. januar). Alle påmeldinger fra tidligere dato blir stående, så det er ikke nødvendig å melde seg på på nytt. 

 

Bildet kan inneholde: produkt, gest, gjøre, illustrasjon, kunst.

I statens arbeidsgiverstrategi står det at staten i større grad må rekruttere medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver.  Følges dette i praksis? Hvem blir rekruttert inn i lederstillinger? Hvor kommer de fra, og hvem rekrutterer dem? Klarer man å aktivt søke etter et bredere mangfold av kompetanse og erfaringer?

 

 

Program

08:30 Velkommen ved Partnerforum
 

Statens arbeidsgiverstrategi
Gisle Norheim, statens personaldirektør

  Utfordringer og muligheter for mangfoldig rekruttering i staten
Marte Mangset, førsteamanuensis Oslo Met
 

Kompetansemangfold og rekruttering i Norges Bank? 
Jannike Haneborg, Global Head of People Strategies Norges Bank

  Panelsamtale ledet av Aslak Bonde

 


Påmelding 

Alle som melder seg på vil i forkant av seminaret få tilsendt lenke for streaming av seminaret.  

Påmelding


Hvem er  partner?

 

Om innlederne

Bildet kan inneholde: smil, slips, halsbånd, skjorte, hals.Gisle Nordheim er statens personaldirektør. Han har erfaring som avdelingssjef HR, administrasjon og jus fra Nordisk ministerråd, og har hatt ulike lederstillinger i forsvarsdepartementet. Han er utdannet jurist med arbeidsrett som spesialfag. Som statens personaldirektør leder han avdelingen som utvikler den statlige personal- og arbeidsgiverpolitikken

 

Marte Mangset er postdoktor ved Senter for profesjonsstudier ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Marte har en doktorgrad fra Sciences Po Paris og Universitetet i Bergen. Tittelen på avhandlingen er “The discipline of historians: a comparative study of historians' constructions of the discipline of history in English, French and Norwegian universities”. Mangset er spesialisert innen internasjonale sammenlignende kvalitative sosiologiske studier av kunnskap, utdanning og makt. Hun jobber for tiden med en sammenlignende studie av hvilke kunnskaper og ferdigheter som legitimerer byråkratiske lederes makt i Norge, Frankrike og Storbritannia.   

Bildet kan inneholde: halskjede, smil, kinn, hake, øye.Jannike Haneborg er globalt ansvarlig for HR Strategi i Sentralbanken og Oljefondet. Dette inkluderer blant annet rekruttering, employer branding, medarbeider- og lederutvikling samt mangfold og inkludering. Jannike har bakgrunn innen forretningsutvikling og som headhunter før hun kom til Norges Bank i 2018.

 

Aslak Bonde har arbeidet i Aftenpostens politiske avdeling og i NRK Dagsnytt. Fra 2002 har han jobbet som frittstående politisk analytiker og leder av konferanser og debatter. Bonde skriver hver uke politiske analyser i Morgenbladet og i Ukeavisen. I tillegg skriver han med jevne mellomrom for Stat og Styring og Forsvarets Forum. Bonde har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo og en Mastergrad i journalistikk fra School of Journalism ved Columbia University i New York. Bonde vil lede panalsamtalen.

 

 

Om Partnerforum

Partnerforum er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og statlige virksomheter. Vi er 25 partnere som samarbeider om å lage arrangementer om temaer som er aktuelle for statsforvaltningen. Partnerforum avholder årlig ca 25 arrangementer, herav ett seminar for hver partner. 

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

Arrangør

Partnerforum
Emneord: Demokrati, Ytringsfrihet, debatt, Juss, Kommunikasjon, Forvaltningspolitikk
Publisert 16. sep. 2021 17:09 - Sist endra 9. feb. 2022 10:44