Møte 2/2016 - Referat

Referat i pdf-versjon


1. Godkjenning av innkalling og referat fra forrige møte

Godkjent.

2. Psykometriske analyser og eksamenskvalitet

Professor Per Grøttum ved Det medisinske fakultet informerte om sitt prosjekt:
«Psykometriske analyser. Et verktøy for eksamenskvalitet».

Utdanningskomitéen vil komme tilbake til en diskusjon om temaet på et senere møte, eventuelt i høstens planlagte seminar.

Vedlegg:

3. SAB- oppfølging: Utdanningskvalitet – Diskusjonssak

Dekan Berit Karseth innledet om arbeidsgruppens arbeid med tiltak 3: Koordinering av eksisterende støtteressurser for utdanningsvirksomheten og utvikling av delingskultur.

Utdanningskomitéen var positiv til tanken om å danne et Center for Teaching and Learning, men anbefaler å bruke et norsk navn. Det er en god ide å samle støttefunksjoner og skape en tverrfaglig arena for utvikling av denne type støtte, men det er svært viktig med bevissthet og konkrete tiltak for å sikre tilbakeføringseffekten til fagmiljøene. Strategisk vil opprettelsen av en samlet enhet være viktig for synlighet og satsning på utdanningskvalitet og Utdanningskomitéen ber SAB-gruppen tydeliggjøre og konkretisere sine tanker enda et hakk slik at saken eventuelt kan legges inn som budsjettsak før sommeren.

Det innkalles til et ekstraordinært møte i Utdanningskomitéen 10. mai slik at Utdanningskomitéen kan opprettholde det strategiske trykket på saken.

Vedlegg:

4. Innspill til varslet stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning – Diskusjonssak

Seniorrådgiver Anne Marthe Gibbons innledet til diskusjon om hvilke temaer Utdanningskomitéen ønsker å vektlegge i UiOs innspill til kvalitetsmeldinga.

Det var bred enighet i Utdanningskomitéen om at arbeidsgruppa så langt har dekket mange av de viktigste områdene som bør videreformidles til KD.

Det kom tiltaksforslag om innføring av prøveforelesninger før ansettelser og at undervisning og forskning bør vektlegges like mye ved spørsmål om opprykk. Ragnhild Hennum understreket at dette i prinsippet er noe vi bestemmer over selv, og at vi ikke må vente på KD.

Svarfristen til KD er 1. juli 2016, og arbeidsgruppa arbeider videre med de innspill som kom i møtet.

Det innkalles til et ekstraordinært møte i Utdanningskomitéen 10. mai slik at Utdanningskomitéen kan opprettholde det strategiske trykket på saken.

Vedlegg:

5. Orienteringssaker

  • O-sak 1 SFU
    Ragnhild Hennum oppfordret interesserte enheter om å søke.  

  • O-sak 2 Årsrapport fra FUP
    Tatt til etterretning.

6. Program for digitalt læringsmiljø – fase 1

Saken ble presentert av programleder Gry Anita Hemsing, AF.

Vedlegg:

7. Arbeidsgiverundersøkelsen

Seksjonssjef Julianne Krohn-Hansen informerte om at NIFU er valgt som tilbyder og prosjektleder for Arbeidsgiverundersøkelsen 2016. Spørreskjemaet sendes ut i midten av april, og rapporten leveres høsten 2016.

Det er opprettet fakultetskontakter som tar imot eventuelle innspill til spørreskjemaet.

8. Etter og videreutdanning ved UiO - Diskusjonssak

Saken var en videre oppfølging fra forrige møte i Utdanningskomitéen.

Studiedekanene redegjorde for status for EVU ved sitt fakultet. Fakultetenes tilbud, og ønske om EVU-aktivitet, varierer. En eventuell økt satsning på EVU må skje på fakultetsnivå, og fakultetene må diskutere dette selv, eventuelt på tvers av fakultetene dersom det er hensiktsmessig.

9. Retningslinjer for bestått/ikke bestått

Utdanningskomitéen gav sin tilslutning til forslaget til høringsuttalelse, med den endring at «holdninger» tas ut av endringsforslaget. Forslaget som oversendes rektoratet, og hvor endringene i forhold til høringsutkastet fra UHR er uthevet, lyder dermed:

Kandidaten har oppfylt kravene til læringsutbytte slik det fremgår av emnebeskrivelsen og har tilfredsstillende kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse.

10. Eventuelt

Det er interesse for at vi tidlig høsten 2016 arrangerer et seminar for Utdanningskomitéen. Forslag til aktuelle tema som kom frem i møtet er:

  • Informasjon fra DML om hva de kan tilby av støtte.
  • Digital eksamen og digital læring – gode eksempler.
  • Hvordan kvalitetssikre sensur?
Publisert 2. juni 2016 11:02 - Sist endret 8. des. 2017 14:53