Endringer i Nettskjema med TSD etter aktivering

Skjemaet skal være ferdig testet før det aktiveres for sikker lagring i TSD, men kan åpnes midlertidig for små justeringer.

Les mer om sikker lagring og håndtering av sensitive data i TSD.

Åpning og lukking av skjemaet for redigering gjøres under fanen "Innstillinger"
Åpning og lukking av skjemaet for redigering gjøres under fanen "Innstillinger", og "Behandling av svar".
Åpne bygger ved å klikke på "spørsmålstegnet", og "Gå til bygger likevel"
Åpne bygger ved å klikke på "spørsmålstegnet", og "Gå til bygger likevel"

Dette bør du ikke endre

Elementer som har mottatt data bør ikke endres. Dette gjelder samtlige spørsmålstyper med svaralternativer og tilhørende kodebok og spesialfelter. Utilsiktede endringer kan ha konsekvenser for datakvaliteten og potensielt ødelegge datastrukturen på resultatfilene i TSD for skjemaet.

Dette kan du endre

Før endringer gjøres er det god praksis å stenge skjemaet. Dette gjør du ved å gå inn på skjemaet og endre knappen fra høyresiden fra åpent til stengt.

Eventuelle endringer bør kun være i form av små tekstjusteringer; i skjematittel, rene tekst-felter og beskrivelser for spørsmål og spesialfelter.

Det er anledning til å legge til nye felter i et skjema. Dette gjelder sideelementer, spørsmål - uten å endre på eksisterende - , matrisespørsmål og spesialfelter men husk da å oppdatere kodeboken så det ikke blir noen tomme felter der.

Ved vesentlige endringer: kopier skjemaet og aktiver et nytt

Om du må endre eksisterende koder, fjerne spørsmål fra skjemaet eller endre eksisterende svaralternativer må du regne med å erstatte skjemaet med en redigert kopi. Ta kopi av skjemaet, gjøre endringene og aktiver et nytt skjema for TSD. Gi det en annen tittel så du kjenner det igjen under mine skjemaer.

Du lager en kopi ved å gå inn på skjemaet du ønsker å kopiere, og inn på innstillinger fanen trikker du på Kopier skjema.

Husk å velge Nei til redigering av skjemaet etter mottatt svar

For å forebygge utilsiktede endringer når skjemaet er aktivert for TSD anbefales å si Nei til redigering av skjema etter første svar. På innstillinger fanen skroll ned til Behandling av svar og velg Nei til redigering av skjema etter mottatt svar.

Prosjekteieren er selv ansvarlig for en eventuell endringslogg.

Publisert 22. juni 2020 13:34 - Sist endret 12. juli 2024 13:27