Send e-post med Apple Mail

Skrive en ny e-post

Det finnes tre måter å åpne et nytt meldingsvindu på:

• Trykk på cmd-N (⌘-N) i Mail.
  • Velg File New Message i Mail.
  • Trykk på knappen Compose new message på verktøylinjen i Mail.

1. Hvem vil du sende e-post til (og hvordan)?

Skriv inn ønsket eller ønskede adresser i feltene To: og Cc:.

Merk! Når du skriver inn et navn eller en e-postadresse i To: eller Cc:-feltene, vil Apple Mail gjøre et automatisk oppslag mot din adressebok i Contacts og mot UiOs Global Address List (GAL), noe som muliggjør automatisk fullføring av e-postadresse. GAL (Found on Servers) inneholder alle navnene, e-postadressene til alle på UiO, samt rominformasjon.

Skjermbilde av Apple Mail: Skrive inn e-postadresse i To-feltet

2. Legge til vedlegg

Apple Mail skiller mellom to måter å legge til vedlegg:

• Klikk først på bindersknappen i verktøylinjen, deretter på ønsket vedlegg, og til slett på Choose File for å legge ved. Det kan være lurt å påse at valget Send Windows-Friendly Attachments under Options er aktivert.
  • Dersom du vil legge ved et bilde i fra Photos, klikker du i stedet på knappen Show or hide the photo browser. Bildene vises her på samme måte som du har organisert din bilder på i Photos

Du kan også dra og slippe bilder, filmer, lydfiler, PDF-filer osv. rett i den utgående e-posten.

3. Svar, Svar alle og Videresend

Vi har tre måter å svare på en e-post på.

• Svare til den som har skrevet e-posten
  • Svare til alle som står som mottaker av e-posten
  • Videresende e-posten til en eller flere du f. eks. tror vil ha interesse av den eller om du vil delegere en oppgave

Skjermbilde av Mail: Reply, Reply All og Forward-knappene

4. Sende e-posten

Når du er ferdig med å skrive e-postmeldingen, klikker du på Send-knappen eller trykker på Skift-Kommando-D (⇧-⌘-D).

Skjermbilde av en utgående e-post

Søk i veiledningene

Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 26. okt. 2016 08:43 - Sist endret 6. feb. 2023 09:09