Katalogstruktur i TSD

Katalogstrukturen i et TSD-prosjekt består av mapper som er tilgjengelige for alle, eller enkelte, prosjektmedlemmer.

Noen mapper tas det backup av, og de kan dermed brukes til å lagre viktige filer. Andre mapper skal kun brukes til lagring av midlertidig data.

Anbefalinger for bruk

Lagringstype Beskrivelse
Hjemme område Personlig data for pXX-uname, filer er ikke delt med andre prosjektmedlemmer.
Prosjekt område For filer delt med andre prosjektmedlemmer.
System område Skal ikke brukes av prosjektmedlemmer, eller lage nye undermapper/filer.
Lokal lagring Kun for midlertidige filer.  Ikke anbefalt for regulære filer.  Ingen backup.

Informasjon om hvordan du sjekker gjeldende bruk av prosjektdisk kvoten på ikke-lokal lagring er tilgjengelig for prosjektmedlemmer.

Mapper og filstruktur

Mappe
(Linux)
Mappe
(Windows)
Lagrings type Beskrivelse Backup Tilgjengelighet
/tsd/pXX/data/durable/ \\ess01\pXX\data\durable\ Prosjekt Lagring av viktige  data ja alle
/tsd/pXX/data/no-backup/ \\ess01\pXX\data\no-backup\ Prosjekt lagring av midlertidige data nei alle
/tsd/pXX/home/pXX-brukernavn/ \\ess01\pXX\home\pXX-brukernavn\ Hjemme

Personlig mappe for brukernavnet pXX-brukernavn.

Hvis prosjektet bruker Colossus, blir denne mappen eksportert dit.

ja

kun pXX-brukernavn

C:\Users\pXX-brukernavn\ Lokal Personlig folder på Windows maskiner,for  pXX-brukernavn. no

kun pXX-brukernavn

/tsd/pXX/data/durable/nettskjema-data \\ess01\pXX\data\durable\nettskjema-data System

Mappe for dekrypterte Nettskjema-besvarelser.

Finnes bare i prosjekter som bruker  Nettskjema.

ja alle
/shared/ \\ess01\shared\   Mappe for fellesdata for flere prosjekter.  ja alle - kun leserettigheter
/cluster/projects/pXX/   Prosjekt

Oppsettmappe for filsystemet i Colossus. Alt i denne mappen er synlig for Colossus-nodene. Data som skal regnes på kan settes opp her.

ved forespørsel alle
/tsd/pXX/data/durable/file-import \\ess01\pXX\data\durable\file-import Prosjekt Mappe for filer importert med data.tsd.usit.no ja alle
/tsd/pXX/data/durable/s3-api \\ess01\pXX\data\durable\s3-api Prosjekt Mapper for filer importert med med s3 API. ja alle
/tsd/pXX/data/durable/file-export \\ess01\pXX\data\durable\file-export Prosjekt Folder for filer eksportert med data.tsd.usit.no ja eksportgruppen

/shared-mappen

/shared/-mappen kan du lagre data og mapper som kan være til nytte for andre prosjekter. Forslag sendes til tsd-drift@usit.uio.no.

Mappenavn som ikke støttes

Du kan lage mapper og undermapper i  /tsd/pXX/data/durable og /tsd/pXX/data/no-backup. Ikke bruk mappenavn lik de som finnes i MS-DOS-drivere som "aux", "con", "nul" og så videre.

Publisert 18. mai 2021 13:28 - Sist endret 16. nov. 2023 15:07