Outlook mangler Teams-møteknapp

Med Microsoft Outlook kan du planlegge Teams-møter direkte fra kalenderen, men for mange Mac-brukere mangler denne knappen. Det er fordi Teams Meeting-knappen finnes i Office 365-pakken, og mange UiO-maskiner har den vanlige Office-pakken. Denne veiledningen viser deg hvordan du finner ut hvilken Office-pakke som er installert på maskinen din og hvordan du bytter til Office 365-lisensiering, slik at Teams Meeting-knappen vises i Outlook.

For at Teams Meeting-knappen skal vises i Outlook, er det tre ting som må være på plass:

1. Office-programmene på maskinen er Microsoft Office MS 365-lisensiert
  2. Outlook er satt opp med ID på formen brukernavn@uio.no, og
  3. Microsoft Teams er installert på maskinen og du er pålogget Teams med samme ID som beskrevet i punkt 2 over.

Hvilken Office lisensversjon har jeg?

1. Åpne Outlook.
  2. Velg Outlook-menyen øverst til venstre og klikk Om Outlook.
  3. Hvis det står Volume License 2019, skal vi endre det.

Skjermbilde av Om Outlook-vinduet med volumlisens

Bytte til Microsoft 365-lisens

1. Avslutt alle Office-programmer som åpne (Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Teams).
  2. Gå til Managed Software Center, naviger til Office-kategorien eller søk øverst etter Remove All Microsoft Office Licensing. Klikk på Installer, og vent til skriptet som fjerner all lisensiering fra Microsoft Office-produktene dine (selve applikasjonene og brukerdataene endres ikke) er ferdig installert.

Skjermbilde av Remove Office License scriptet I Managed Software Center
  3. Start et av Microsoft Office-programmene Word, Outlook, Excel eller Powerpoint, og du blir bedt om å logge på med brukernavn@uio.no for å aktivere lisensen. Klikk deretter Neste.
  4. Skriv inn ditt passord.
  5. Microsoft 365-lisensen vil nå aktiveres.
  6. Start Outlook på nytt. Velg Outlook-menyen øverst til venstre og klikk Om Outlook. Under lisens skal det nå stå Microsoft 365 Subscription og din Microsoft ID.

Skjermbilde av Om Outlook vinduet med MS365 lisens
  7. Gå til kalendervisningen i Outlook, og klikk på Møte-knappen. En Teams Meeting-knapp skal nå vises i verktøylinjen.

Skjermbilde av kalender i Outlook med Teams-knapp
Søk i veiledningene
Publisert 21. juni 2021 10:52 - Sist endret 5. jan. 2022 13:03