Førstegangsoppsett av Outlook for Mac

Veiledningen viser hvordan du setter opp Outlook for Mac for bruk av e-post, kalender, gjøremål og adressebok.

Merk! Dersom du allerede bruker Outlook, får du veilederen opp ved å gå til menyen Outlook og Settings...

1. Start Outlook. Første gangen programmet starter, bes du sette opp en e-postkonto. Klikk Add Email Account og følg veilederen.

Skjermbilde - veileder for oppsett av epostkonto for Outlook for Mac

2. Skriv inn din e-postadresse på formen brukernavn@uio.no. Klikk deretter Continue.

Skjermbilde av veileder hvor du oppgir din epostadresse

3. Outlook forsøker å gjøre et automatisk oppsett av din e-postkonto. For å kunne gjøre dette ber Outlook deg om tillatelse for mail.uio.no konfigurere din e-postkonto. Huk av for Always use my response for this server og deretter klikk Allow.

Skjermbilde av dialogboks - tillat bruk av autodiscover

4. Velg konto som du ønsker å autentisere med. Normalt vil det være kontoen brukernavn@uio.no.

Skjermbilde av Pick an account

5. Skriv inn ditt passord og klikk Sign in.
    Skjermbilde av vinduet hvor du skriver inn ditt passord

6. Du blir nå avbedt tofaktorautentisering, og bruker du Microsoft Authenticator avbes du number matching.

Skjermbilde av number matching i Outlook

7. Ta fram Microsoft Authenticator på din telefon, og skriv inn det tosifrede tallet som vises. Påse at forespørsel kom fra Microsoft Office og bekreft med å klikke Ja.

Skjermbilde av number matching i Microsoft Authenticator

8. Tilbake i Outlook og dens Accounts vindu, kan du endre din Email address fra brukernavn@uio.no til din primæradresse og du ønsker også Account description til f. eks. UiO. Avslutt med å klikke på Show All og deretter ved å lukke vinduet.
    Skjermbilde av Accounts i Outlook

Søk i veiledningene
Publisert 14. jan. 2023 20:51 - Sist endret 14. jan. 2023 20:51