Start et videomøte i Teams

Skjermbilde av Meet Now-knappen i Teams kalender

1. Gå til Calendar i venstre kolonne i Teams.
  2. Klikk på Meet now-knappen i kalenderens øvre høyre hjørne.
  3. Gi møtet ditt et passende navn under Meeting name, og klikk Start meeting.

Skjermbilde av dialogboks for gi møtet et passende navn i Teams
  4. Før møtet starter, må du velge om du vil bruke videokamera (normalt har du bare et innebygget webkamera på din laptop). Du bør også ta en titt på bildet kameraet sender, og se at det filmer deg, og at vinkelen og bakgrunnen ser OK ut. Du kan flytte på maskinen eller kameraet for å filme fra en annen vinkel, eller du kan slå på bakgrunnsfilter med knappen under videovisningsvinduet.
  5. Velg deretter lydkilde. Det kan være innebygget mikrofon og høytalere på din laptop, et headset eller eksterne lydkilder.
  6. Når du er klar, klikker du på knappen Join now.

Skjermbilde av innstillinger av lyd og bilde før møte i Teams
  7. Du har nå startet videomøtet, og skal invitere folk inn i møtet. Det kan du gjøre ved å:
    • Copy meeting link: Kopiere møtelenken og sende den til alle du vil møte med, som kan bli med ved å klikke på lenken. Møtelenken kan du for eksempel legge ut i en kanal i Teams eller sende som del av en e-post til de ønskede møtedeltakerne.
    • Add participants: Begynn å skrive navnet eller telefonnummeret til noen du vil invitere i boksen under folk øverst til høyre. Velg dem når de vises i listen, og de vil få en oppringning med en gang.
    • Share via default email: Sende møteinnkallingen i en e-post.

Skjermbilde av Inviterer møtedeltakere i Teams

Hvis du ikke har møteplanlegging i Teams eller Outlook, er det et flott alternativ å starte et øyeblikkelig møte. Akkurat som med planlagte møter, vil alle som deltar få tilgang til chat, opptaket og alt annet folk deler i møtet (som filer og møtenotater), selv etter at møtet ender.

For å hoppe tilbake til det samme møtet, finn møtet i chatlisten din og velg Join Now.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 30. juni 2021 13:26 - Sist endret 10. okt. 2023 10:40