Introduksjon til Zoom

En kort introduksjon til Zoom-appen.

Hovedmeny

Når du starter Zoom etter at du har installert Zoom og logget inn, vil du komme til hovedmenyen til Zoom. Toppmenyen har fire knapper: Home, Chat, Meetings og Contacts

The main menu of Zoom

Home

• New meeting - starter et nytt møte i ditt personlige Zoom room
    • Ved å klikke på den lille pila til høyre for New meeting,  og fører pila over Personal Meeting ID kan du endre invitasjonsteksten som blir sendt ut til de inviterte. Du kan også endre innstilinger for møtet ved å velge PMI Settings.
  • Join gir deg muligheten til å manuelt delta på andre Zoom-sesjoner (møter, webinar osv). Du trenger en Meeting ID eller en Meeting-lenke for å bli med.
  • Schedule bruker du hvis du skal planlegge et møte på forhånd. Du kan også planlegge repeterende møter på denne måten, med en vedvarende Meeting ID og deltakerliste.
  • Share Screen gir deg mulighet til å dele en presentasjon eller annet du har på skjermen din før du går inn i et møte. Det enkleste er å dele skjermen etter at du har gått inn i møtet. På UiO er det av sikkerhetsårsaker slik at det er kun vert og medvert som kan dele skjerm i et møte. Om du ikke er vert eller medvert må du avtale at du skal dele skjerm enten før møtet eller under møtet.
  • I feltet til høyre ser du klokkeslett og om du har noen kommende møter.

Chat

• Recent -> + -> New chat starter en tekstbasert chat med en av dine kontakter.
  • Ved å bruke + kan du legg flere personer til i chatten, eller du kan bruke video-ikonet til å starte en videosamtale med en deltaker i chatten din.
  • Recent -> + -> New Channel oppretter en delt samtalekanal for flere deltakere. Du kan også bruke kameraikonet til å starte en videosamtale med hele samtalekanalen din.

Meetings

• Upcoming viser kommende møter.
  • Recorded viser tidligere møteopptak.

Contacts

• Manage your contact list. Zoom-brukere på UiO er automatisk lagt til under Company Contacts.

Profile image

• Ved siden av søkefeltet vil du se et ikon med profilbildet ditt, eller inititalene dine hvis du ikke har lastet opp et profilbilde. I denne menyen kan du gjøre noen tilpasninger av appen. For å redigere din UiO Zoom-profil, besøk: https://uio.zoom.us.
  • Du logger også ut via dette ikonet.

Videointroduksjon til Zoom

Denne videoen fra Zoom gir en rask introduksjon til Zoom-appen:

YouTube video: how to use Zoom's Desktop App

Denne videoen gir en introduksjonen til menyen du bruker når du styrer møter:

YouTube video: Zoom Meeting Controls

Kontakt

Har du spørsmål om bruk av Zoom i digital undervisning?

Har du spørsmål eller noe du lurer på om Zoom?

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 14. mars 2020 12:11 - Sist endret 17. juni 2022 10:49