Zoom-venterom/Waiting room

Ha kontroll på hvem du slipper inn i møtet.

Om møtet ditt har et venterom, kommer ikke de inviterte direkte inn i møtet når de klikker på lenken for å delta. De må vente til de blir sluppet inn av deg som vert (host) eller medvert (co-host). Slik får du bedre kontroll på hvem som kommer inn i møtet og du minsker muligheten for uønskede deltakere og Zoom-bombing

Du aktiverer venterom i planleggingsvinduet når du oppretter møtet, rett og slett ved å huke av for Enable Waiting Room under Advanced Options. Les mer om valgene i planleggingsvinduet. Når møtet begynner, slipper møtelederen eller en assisterende møteleder inn deltakerne etter hvert som de kommer inn i venterommet. Møtelederen får beskjed når det er noen i venterommet, og kan også åpne en chat med de som venter om det er noen man er usikker på.

• Bilde som viser hvilken knapp møteleder skal klikke på for å slippe inn deltakere fra venterommetKlikk på Admit for å slippe inn deltakere
  • Klikk på Remove for å fjerne ukjent/uønskede deltakere fra venterommet.
  • Klikk på Message for å sende en chat-melding til deltakerne i venterommet

Les mer om venterom i kunnskapsbasen til Zoom. Er det første gang du skal bruke venterom, kan det være lurt å prøve det ut i et testmøte med en kollega først.

Avansert bruk av venterom

De avanserte innstillingene får du tilgang til ved å klikke på tannhjulet oppe til høyre i åpningsvinduet for Zoom.

Gå videre ved å klikke på Profile til venstre i vinduet, og deretter på knappen View advanced features. Du kan da administrere innstillingene i nettleseren din.

Velg Settings i menyen på venstre side, og deretter Security. Der finner du waiting room-funksjonen.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Om du slår på Waiting room her, vil det være standardinnstillingen din for alle møter. Du kan også angi om alle som møter opp må vente med Everyone, eller om det kun skal gjelde Users not in your account, altså deltakere fra utenfor UiO.

Hvis du vil tilpasse venterommet ved å endre standardteksten "Please wait, the meeting host will let you in soon" eller legge til en logo eller lignende, klikker du på blyantikonet nederst i seksjonen for venterominnstillinger.

Hvis du velger Users not in your account kan du  f.eks legge inn en plakat med oppfordring om å logge seg inn med UiO-bruker hvis man har det. Deltagere utenfor UiO må fremdeles vente.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 23. apr. 2020 15:44 - Sist endret 20. apr. 2022 13:56