Slik inviterer du til sikre Zoom-møter

Du ivaretar sikkerheten i Zoom-møter med disse tiltakene.

Viktige Zoom-veiledninger

Du finner informasjon om innstillingsmulighetene for møter i veiledningene. Vi anbefaler at du leser:

Hva må vi tenke på når vi kaller inn til møter?

Vurder innstillingene

Noen innstillinger kan endres mens møtet er i gang, mens andre må konfigureres når møtet opprettes. Du ønsker gjerne forskjellige innstillinger for forskjellige typer møter, for eksempel et seksjonsmøte, et rådgivningsmøte, en interaktiv klassediskusjon eller store forelesninger.

Viktige momenter:

• Kontroller hvem som får invitasjon. Send invitasjon kun til de du vil ha på møtet. Unngå å legge møtelenke eller møte-ID på sosiale medier. Send på e-post eller som kalenderinvitasjon.
  • Pass på hvem som kan dele skjerminnhold: Standard på UiO er at kun verten kan dele skjerminnhold. Ikke prøv å endre på standardinnstillingen. Gi heller rettigheter til medverter.
  • Kontroller hvem som kommer inn i møterommet: Bruk passord og venterom. Les mer om møteinnstillingene i planleggingsvinduet i Zoom.
  • Lås møtet. Lås møtet når det er i gang, slik at nye deltakere ikke kan bryte inn midt i møtet. Dette er spesielt viktig for store møter og forelesninger der URL eller møte-ID er spredt til mange. Les mer i Hvordan unngå uønskede deltakere i møtet?
  • Store, åpne møter krever at du vurderer innstillingene spesielt og får hjelp av assisterende møteledere (co-hosts) til å sikre og holde orden på møtet. I Hvordan unngå uønskede deltakere i møtet? finner du også informasjon spesielt om forberedelser og innstillinger for store møter.

Øv med en kollega

Hvis du skal ha et møte og bruke disse funksjonene for første gang, kan du øve med en kollega først.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 20. apr. 2020 16:25 - Sist endret 7. okt. 2021 15:00