Delta på et Zoom-webinar

Webinar er en måte å delta på forelesninger. Du kan velge å være helt anonym eller du kan interagere med foreleser eller de andre deltakerne.

Hvis du har registrert deg eller skal delta på et webinar og ikke har mottatt bekreftelse på at du er panelist eller alternative host, så er du attendee - altså en vanlig deltaker.

Delta på et webinar via invitasjon eller lenke

For å delta på et webinar må du få tilsendt en invitasjon av arrangøren på e-post eller andre kanaler med lenke til webinaret. Klikk på denne lenken for å delta på webinaret.

Manuell innlogging på webinar

Finn den 9-sifrete Meeting ID/webinar ID

1. Logg inn på Zoom applikasjonen på maskinen din.
  2. Klikk på Join a Meeting.
  3. Tast inn den 9-sifrete webinar-ID, og klikk Join eller Join Meeting.
  4. Hvis det kreves, skriv inn navn og e-postadresse, og klikk deretter Join Webinar eller Join.

Hva kan en deltaker (attendee) gjøre?

Som en deltaker, kan du:

• Mute/unmute lyden din
    Hvis arrangøren tillater det, kan du unmute din mikrofon og snakke under webinaret. Alle deltakerne vil da høre deg. Hvis arrangøren tillater deg å snakke får du et varsel på skjermen.
  • Raise your hand - rekke opp hånda
    Du kan virtuelt rekke opp hånda under webinaret for å vise at du trenger noe fra arrangøren. Mange arrangører bruker denne funksjonen for å få vite at deltakerne har spørsmål eller vil snakke.
  • Chat
    Åpen chat innad i webinaret som tillater deg å sende meldinger til arrangør og de andre deltakerne på webinaret.
  • Question & Answer - spørsmål og svar
    Åpne vinduet med Q&A for å stille spørsmål til arrangørene. De kan enten svare deg via tekst i Q&A-vinduet eller svare på spørsmålet ditt muntlig live.

For å stille et spørsmål:

• Skriv inn spørsmålet ditt i Q&A vinduet. Klikk Send.
      Kryss av for Send Anonymously hvis du ikke vil ha navnet ditt på spørsmålet i Q&A.
    • Hvis arrangøren svarer via Q&A, vil du se svaret i Q&A vinduet.

Roller i et webinar

Hvis du har registrert deg eller skal delta på et webinar og ikke har mottatt bekreftelse på at du er panelist eller alternative host, så er du attendee - altså en vanlig deltaker.

• Host
    Brukeren som har opprettet og invitert til webinaret. Disse har full tilgang til å organisere webinaret, panelister og deltakere. Det er kun én host per webinar.
  • Co-host/Alternative host:
    Medverter har mange av de samme funksjonene som verten har og kan organisere det administrative ved et webinar, som deltakere og opptak. Medverter kan ikke starte et webinar. Hvis en vert trenger noen andre til å starte et webinar kan de gi medverter tilgang som Alternative host
  • Panelist:
    Deltaker med full tilgang på et webinar. De kan se og sende videoer, dele skjermer osv. Du må ha fått tilgangen Panelist av verten.
  • Attendee:
    Deltakere på webinaret som bare får snakke hvis verten velger det. De kan interagere med vert og panelister via Q&A og chat.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 15. mars 2020 14:03 - Sist endret 7. okt. 2021 14:49